Gebakken aardappelpartjes met knoflook en Parmezaanse kaas

aardappelpartjes

Deze gemakkelijk te bereiden aardappelpartjes zijn onze favoriete frietjes! Ze zijn zout en krokant en perfect voor het dippen in ketchup of een van je andere favoriete sauzen. Ze worden gebakken in de oven, niet in de frituur, maar dit zal je niet merken, omdat ze zo goed zijn!

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 30 minuten

Totale tijd: 35 minuten

Porties: 4

Gebakken Aardappelpartjes met Knoflook en Parmezaanse Kaas

INGREDIËNTEN

  • 3 of 4 roodschillige aardappels, in partjes gesneden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 75 gr parmezaanse kaas, geraspt
  • Verse peterselie (of koriander)
  • Ranch of blauwe kaas dressing voor het dippen

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C en vet een grote bakplaat in.
  2. Doe de aardappelpartjes in een kom, doe de olijfolie erbij en meng dit goed door elkaar.  Roer in een andere kom het zout, de knoflookpoeder en de Italiaanse kruiden door elkaar. Besprenkel de aardappelpartjes met de geraspte parmezaanse kaas en doe hier tot slot de kruidenmix overheen.
  3. Leg de aardappelpartjes op de bakplaat met de schil naar beneden en doe dit 25 tot 35 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Bestrooi met verse peterselie en serveer de dressing ernaast voor het dippen.

Geef een reactie