Aardappelsalade recept met mosterd en augurk

Aardappelsalade

De zomer staat weer voor de deur en dan pakt de gemiddelde Nederlander al gauw de barbecue weer uit de schuur. Naast alle hamburgers, speklappen en stokbroden met kruidenboter, kan een barbecue niet zonder extra verfrissing. Natuurlijke producten gebruiken in een zelfgemaakte salade is niet alleen lekker, maar geeft ook voldoening. Aardappelen zijn ook uitermate geschikt om in een salade toe te passen. We leggen u graag een recept uit hoe u thuis een aardappelsalade met mosterd en augurk op tafel zet.

Wat heeft u nodig voor een aardappelsalade recept met mosterd en augurk?

  • 250 gram vastkokende aardappelen per persoon
  • Één ui
  • Twee eieren
  • Één teentje knoflook
  • Twee zure augurken
  • Één liter bouillon
  • Eetlepel mosterd
  • Peper en zout
  • Scheutje olie

En daarna?

Allereerst dient u de aardappelen te schillen en in zo’n twintig minuten te koken in een pan water. Bij voorkeur gebruikt u hier alvast een beetje zout in het water, om zo extra smaak aan de aardappelen mee te geven. Terwijl u dit doet, kookt u op een steelpannetje ernaast de eiren hard. Dit duurt zo’n tien minuten. Nadat deze zijn gekookt pelt u de eieren en snijdt u deze in kleine stukjes.

Terwijl de aardappelen en de eieren aan het koken zijn, kunt u alvast met de rest van de voorbereiding bezig gaan. Snijdt de knoflook, uien op een snijplank in kleine stukjes. Hoe fijner u deze snijdt, hoe subtieler de smaak terugkomt in de aardappelsalade. De augurken lekt u intussen uit en snijdt u ook in dunne plakjes. Zodra de aardappelen zijn uitgekookt snijdt u ook die in kleine plakjes. Zo’n eenvoudige voorbereiding voor een aardappelsalade recept vindt u niet vaak.

Zodra u de voorbereidingen heeft getroffen, is het tijd om te koken. Verhit een pan alvast voor met een scheutje olie. Fruit hierin de uitjes en de knoflook en voeg een eetlepel mosterd toe. Blus het geheel vervolgens af met een liter bouillon en laat het geheel vervolgens afkoelen. Voeg vervolgens alles samen met de augurken, eieren en aardappelen in een grote schaal en meng dit goed door. Voeg vervolgens mayonaise toe om het geheel met elkaar te binden.

Indien gewenst maakt u dit recept voor een aardappelsalade helemaal af door een snufje peper en zout toe te voegen. Dek de schaal af met een stuk aluminiumfolie en laat deze op kamertemperatuur afkoelen, voordat u deze kort in de koelkast zet. Eenmaal volledig afgekoeld heeft u een overheerlijke en frisse zelfgemaakte aardappelsalade.

Geef een reactie