Aardappelen bakken

Er zijn talloze manieren om aardappelen te bereiden, daar weten wij Nederlanders werkelijk alles van. Zo zijn ze heerlijk in salades en stampotten, maken we er patat van voor in de frituur of airfryer. Nog steeds de meest voorkomende manier waarop we onze piepers verorberen is door te koken of bakken. In deze categorie vindt u onze recepten terug voor gebakken aardappelen.

Aardappelen deelt u onder in twee verschillende soorten, namelijk vastkokende en kruimige rassen. Beide typen zijn uitermate geschikt om te bakken, omdat het uiteindelijk van ieders persoonlijke smaak afhangt. Aardappelshop biedt een ruime diversiteit aan verschillende aardappelen aan en de enige manier om erachter te komen welk ras uw voorkeur gelieft, is door ze te proberen.

Om aardappels te bakken heeft u er wel een geschikte pan voor nodig. Een koekenpan is hier ideaal voor, maar zorg er wel voor dat uw pan groot genoeg is. De aardappelen in de pan hebben ruimte nodig om knapperig en krokant te worden. Als je de aardappels op elkaar gedrukt probeert te bereiden, blijven ze zelfs op de juiste temperatuur erg slap.

Hoe bakt u de perfecte aardappel?

Ook in de manier van bakken zijn er verschillende mogelijkheden. Per recept staan de exacte benodigdheden wel weergegeven, maar het is in ieder geval goed alvast wat voorbereidingen te doen. Aardappelen bakt u namelijk lekker op in een scheutje roomboter, welke daarnaast ook heerlijk is te combineren met een scheutje olie. Tijdens het bakken is het wel van belang om geduld te hebben en de aardappels zo min mogelijk te keren, zodat je een krokante korst creƫert op de aardappel.