Zoete aardappel-pastinaak soep

Een soep als voorgerecht bij het kerstdiner  is altijd lekker en niet heel moeilijk! Er zijn ontzettend veel soorten soep te maken, vandaag willen wij deze heerlijke Thaise zoete aardappel-pastinaak soep aan jullie uitlichten. Doordat deze soep goed vult kan hij zelfs ook als hoofdgerecht worden gebruikt!

Ingrediënten (4 personen):

Snijd de knoflook, gember en rode peper in stukjes. Verhit in een brede hapjes pan een beetje olijfolie op middelhoog vuur en bak de knoflook, gember en rode peper tot deze geurig en lichtbruin zijn. Voeg hierna de currypasta toe en bak een minuutje lang mee.

Snijd vervolgens de zoete aardappels en pastinaak in blokjes en bak deze vervolgens kort mee met de rest. Voeg hierna de bouillon toe, hoe meer milliliter u toevoegt hoe dunner de soep wordt.

Breng het geheel aan de kook en laat even staan.

Pureer vervolgens het geheel met een staafmixer of met een blender. Kruid als laatst de soep met wat peper en zout of andere kruiden.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie