Blooming Potato

blooming potato, aardappelrecept

Dit Blooming Potato recept is perfect als bijgerecht of voorafje. De buitenkant is zout en krokant terwijl de binnenkant lekker kaastachtig en zacht is. Dit recept zal vrienden en familie blij maken bij de eerste hap!

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 1 uur en 30 minuten

Porties: 4

INGREDIËNTEN

  • 4 roodschillige aardappels
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 250 gr Cheddar, geraspt
  • 6 plakken bacon, gebakken en verkruimeld
  • 2 eetlepels fijngemalen bieslook
  • Zure room als garnering, optioneel

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C en bedek de bakplaat met aluminiumfolie. Snijd de bovenkant van de aardappels af. Maak met een schilmesje drie cirkelvormige snedes aan de binnenkant van de aardappels. Draai de aardappels om en maak insnedes rondom de aardappels. Wees voorzichtig bij het omdraaien van de aardappels en leg deze op de bakplaat.
  2. Meng in een kleine kom de olijfolie en knoflookpoeder samen. Bestrijk de aardappels me dit mengsel en bestrooi met peper en zout. Doe de aardappels in de oven voor 30 minuten of tot deze zacht zijn. Vervolgens strooi je de kaas erover, zorg ervoor dat het in alle hoeken en gaten zit. Doe de aardappels nog even in de oven tot de kaas gesmolten is en de buitenkant krokant wordt, dit duurt zo’n 10 minuten.
  3. Bestrooi met de bieslook en bacon en maak het af met de zure room bovenop. Warm serveren.

Geef een reactie