Frituren

Als Nederlanders eten we al jarenlang ontzettend veel aardappelen. De manier waarop we die eten is wel zeer divers. Als allermeeste koken en bakken we aardappelen nog steeds, maar tegenwoordig verwerken we piepers ook graag in salades. Ook een stamppot is niet weg te denken uit onze keuken, net als een lekkere gepofte aardappel uit de oven of magnetron. Pas sinds de vorige eeuw is daar een andere, zeer populaire variant bijgekomen: frituren. Sindsdien is friet niet meer weg te denken uit onze eetcultuur.

Zodra we zin krijgen in een heerlijke snack uit de frituurpan, dan gaan we al gauw naar de snackbar toe. Ondanks dat is in vrijwel ieder huishouden wel een frituurpan te vinden. Wij van Aardappelshop stimuleren u dan ook graag om deze weer eens van stal te halen en zelf uw eigen friet te maken. Om dat te doen vindt u hier enkele overheerlijke frituur recepten om thuis eens te proberen.

Zo zijn er talloze aardappelen bij ons verkrijgbaar, maar niet allen zijn even geschikt om patat van te maken. Welke soorten u het beste kunt gebruiken hiervoor vindt u in onze categorie frietaardappelen. Probeer bijvoorbeeld eens naast een reguliere zelfgemaakte patat om zoete aardappelen te frituren. Dit geeft een unieke, zoetere smaak en andere kleur aan uw frieten.

Hoe frituurt u de ideale aardappel?

Zorg er in ieder geval voor dat u alvast een frituurpan klaar hebt staan. Vervolgens zijn er er meerdere manieren om uw aardappels te frituren, dit gaat namelijk anders dan voorverpakte ingevroren frieten uit de supermarkt. Houdt een temperatuur tussen de 160 – 180 graden aan om uw aardappels in te frituren. Per recept vindt u de exacte informatie terug.