Gebakken aardappelpartjes met knoflook en Parmezaanse kaas

aardappelpartjes

Deze gebakken aardappelpartjes met knoflook zijn onze favoriete frietjes! Naast erg lekker, is dit recept erg makkelijk om te maken. Van nature zout en krokant, maar ook perfect om te dippen in ketchup of andere saus. De aardappelpartjes bakken we in de oven, niet in de frituur. Daar merk je niks van qua krokantheid, omdat ze zo goed zijn!

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 30 minuten

Totale tijd: 35 minuten

Porties: 4

Gebakken Aardappelpartjes met Knoflook en Parmezaanse Kaas

INGREDIËNTEN

  • 2 kilo aardappels, in partjes gesneden (frieslander, bintje of bildtstar)
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels zout
  • 75 gr parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • Verse peterselie (of koriander)
  • Ranch of blauwe kaas dressing voor het dippen

Bereidingswijze gebakken aardappelpartjes

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C en vet een grote bakplaat in.
  2. Doe de aardappelpartjes in een kom met olijfolie erbij en meng dit goed door elkaar.
  3. Roer in een andere kom zout met knoflookpoeder en de Italiaanse kruiden.
  4. Besprenkel de aardappelpartjes met de geraspte parmezaanse kaas.
  5. Doe hier tot slot de kruidenmix overheen.
  6. Leg de aardappelpartjes op de bakplaat met de schil naar beneden en plaats deze 25 tot 35 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
  7. Bestrooi met verse peterselie en serveer de dressing ernaast voor het dippen.

Zoals u leest tovert u in een tijdsbestek van een halfuur een topgerecht op tafel. Overheerlijke gebakken aardappelpartjes met diverse kruiden. Een smaaksensatie bij iedere hap. Dit gerecht is gebaseerd op een portie voor vier personen. Bent u maar met twee? Halveer dan simpelweg de aangegeven hoeveelheden per ingrediënt.

Geef een reactie