Aardappelen koken

Bereid uw eigen aardappel zoals u dit wilt. Er zijn talloze mogelijkheden om iedere dag een ander recept met een aardappel op tafel te zetten. Verwerk de aardappel in een salade of stamppot, maar ook het in repen snijden en frituren van de pieper is een optie. De meest voorkomende manieren van aardappelbereiding zijn nog wel bakken en koken. Van deze laatstgenoemde optie vindt u hier enkele heerlijke recepten terug, waar u de nodige inspiratie uit kunt halen.

Afhankelijk van wat u gaat maken, kiest u het juiste ras om te koken. Deze zijn namelijk onder te verdelen in vastkokende en kruimige aardappelen. Vastkokende aardappelen vallen na het koken niet direct uit elkaar, waar dat met kruimige aardappelen wel een stuk makkelijker gaat.

Zorg ervoor dat u een geschikte pan in huis hebt om aardappels in te koken. Dit werkt het beste met een reguliere kookpan. Afhankelijk van met u hoeveel mensen u bent en hoeveel aardappelen u wilt koken, past u de grootte van de pan aan. Het lekkerste zijn gekookte aardappel zonder schil. Om deze eenvoudig te schillen is een aardappelschilmesje aan te raden, welke u ook in het assortiment van Aardappelshop terugvindt. Aardappels met schil koken is ook mogelijk.

Duurt niet lang

Gemiddeld kokt u vastkokende aardappelen in zo’n 20 minuten gaar, waar dat bij meer kruimige rassen tussen de 15 en 20 minuten duurt. Tussendoor even met een vork in uw aardappel prikken is de beste graadmeter. Hoe makkelijker dit gaat, hoe beter uw aardappel is gekookt. Eet smakelijk!