Aardappel groente maaltijd maken? Deze mix is heerlijk!

heerlijke aardappel groente mix

Makkelijke aardappel- en groenten mix

Of het nu lente, zomer, herfst of winter is, deze aardappel- en groenten mix is altijd lekker. Voor een gezond gerecht als deze worden gezonde groenten en aardappelen gebruikt. Dit recept is makkelijk te bereiden en kan ook naar eigen smaak aangepast worden. Als je een van deze groentes niet in huis hebt, kun je gerust een alternatief naar eigen keuze gebruiken! Mocht je iets te veel gekookt hebben, is het gerecht de volgende dag ook nog erg lekker. Veel plezier met koken! 

Ingrediënten voor 4 porties

  • 600 g Aardappelen (vastkokend)
  • 500 g Tomaten 
  • 400 g Gekleurde paprika’s 
  • 200 g Asperges 
  • 150 g Bosui
  • 1 Teentje knoflook
  • 1 Eetlepel oregano
  • 2 Eetlepels olijfolie
  • Zout
  • Peper

Bereiding van de Aardappel- en groente mix:

  1. Vul een pan met water en breng deze aan de kook.
  2. Schil vervolgens de aardappelen en was deze goed. Snijd nu de aardappelen ik kleine stukjes en stop ze in de pan zodra het water kookt. De andere groenten kunnen nu gewassen worden. Hak de asperges in stukjes en snijd de paprika’s in mooie kleine stukken. Ontpit de tomaten en snijd deze in fijne reepjes
  3. De bosui mag in kleine ringetjes gesneden worden. Schil ook de knoflook en snijd deze fijn of gebruik een knoflookpers. De bosui en knoflook mogen bij elkaar worden gebracht.
  4. Breng de olijfolie in de pan en verwarm deze. Voeg nu de bosui en knoflook toe en bak deze op lage temperatuur. Voeg na een tijdje de asperges en paprika ook toe.
  5. Prik een keer met een vork in de aardappelen om te kijken of deze al gaar zijn. Zodra de aardappelen gekookt zijn, kun je ze kort afspoelen met koud water. Als ook de groenten lekker gebakken zijn, kunnen deze toegevoegd worden aan de pan met aardappelen.
  6. Meng de aardappelen goed met de groenten. Voeg nu ook de tomaat toe. Gebruik peper, zout en oregano om het recept lekker op smaak te brengen.
  7. Geniet van deze heerlijke aardappelen- en groente mix! Dit recept is zowel lekker met als zonder een stukje vlees.

Onze tip:

Mocht je gekookte aardappelen van de dag ervoor over hebben, kun je deze gerust gebruiken bij dit recept! Ook kun je het recept naar eigen smaak veranderen, als je bijvoorbeeld nog wat restjes in je koelkast hebt staan. Champignons, bleekselderij, wortelen of zelfs prei kunnen een lekkere toevoeging zijn!

Is de aardappel een groente?

Is de aardappel een groente? Je vindt de aardappel in de supermarkt vaak bij de groenten of dicht in de buurt hiervan. In 2003 is de aardappel zelfs tot groente van het jaar uitgeroepen! In restaurants wordt de aardappel vaak een bijgerecht genoemd. Sommige mensen zien de aardappel wel als groente omdat hij veel mineralen en vitamines bevat die in bijvoorbeeld pasta of rijst, niet voorkomen!

Wat betekent de term ‘’groente’’ eigenlijk?

Wat is een groente eigenlijk? De term groente wordt gebruikt als algemene term voor delen van een plant die rauw, gekookt of gebakken goed toe eten zijn. Dit kunnen dus bladeren, stengels, knollen of wortels zijn. Groenten zijn erg populair omdat ze zo lekker zijn en over het algemeen weinig calorieën bevatten. Buiten dat spelen groenten een enorm belangrijke rol in je spijsvertering.

Voedingsdeskundigen hebben een antwoord!


Volgens voedingsdeskundigen is een aardappel geen groente. Dit komt doordat ze met hun hoge koolhydraatgehalte tot de graansector behoren. Aardappelen worden gezien als basis van een gezond voedingspatroon en worden daarom zo veel gegeten. Volgens de WHO, zijn aardappelen, zoete aardappelen en andere zetmeel-rijke knollen geen groente en ook geen fruit.

Geef een reactie