Recepten

Prei stamppot met Aziatische twist

Apr 13, 2022

Prei stamppot met Aziatische twist

Deze prei stamppot gaat gegarandeerd verrassing op tafel brengen. In plaats van vooral aardappel, prei en eventueel wat spekjes/worst te gebruiken, pakken we nu de sambal en nasi goreng erbij. De volgende ingrediënten zijn voor een pan voor vier personen. Veel plezier!

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen (geschild)
  • 700 gram prei (schoongemaakt en gesneden)
  • 1 rode paprika
  • 1 zakje bamboe nasi goreng
  • 100 ml melk
  • boter en/of wat room
  • handje gebakken uitjes
  • chilisaus of sambalsaus
  • wat olijfolie
  • 1 blik met ananasstukjes (sap niet weggooien)

Bereiding van de prei stamppot met Aziatische twist

  1. Schil de aardappelen en kook deze gaar in water met wat zout. Snijd ondertussen de prei aan dunne ringen.
  2. Maak het ananassap warm en giet dit over de bamboe nasi goreng.
  3. Zet een pan op het vuur, verwarm deze met wat olijfolie. Snijd ondertussen een paprika aan kleine stukjes en gooi deze in de pan met de prei, de sambalsaus en als laatste de ananasstukjes met de nasi goreng. Roerbak dit goed.
  4. Als de aardappels gaar zijn, giet je deze af en pureer deze met de melk, boter en eventueel wat room. Roer er wat zout en peper door om het op smaak te brengen.
  5. Meng als laatste stap het roerbak-mengsel door de puree.
  6. De gebakken uitjes mag iedereen naar eigen wens over zijn of haar bord puree strooien.

Wat is de perfecte aardappel voor prei stamppot?

Bij Aardappelshop gebruiken wij een kruimige aardappel. Deze zijn sneller gaar en hiermee kan je een zachtere en smeuïge stamppot maken. We hebben speciaal op onze website enkele soorten geselecteerd die perfect zijn voor een stamppot. Denk aan de Bildtstar, de Doré, maar ook de Frieslander of het Bintje.