Recept voor zoete aardappel curry

Zoete aardappel curry

Zoete aardappel curry: een gerecht voor een relaxte familieavond. Lekker, gezond en makkelijk te maken. Dit gerecht heeft o.a. spinazie en natuurlijk: zoete aardappel. 

Ingrediënten 

  • 1 klein lepeltje kokosnoot olie
  • 1 gesneden ui
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • een stuk gember, geraspt (ong. zo groot als je duim)
  • 3 lepeltjes rode curry pasta (Thais)
  • 1 lepeltje pindakaas (zonder harde nootjes)
  • 500 gram zoete aardappel, geschild en daarna in stukjes gesneden
  • 400 milliliter kokosnootmelk
  • 200 gram spinazie (vers)
  • 1 limoen, geperst
  • eventueel gekookte rijst voor erbij
  • eventueel geroosterde pindanoten

Bereiding van zoete aardappel curry

  1. Laat een lepeltje kokosnootolie in een sauspan smelten. Doe dit op een middelhoog vuurtje en gooi daar de gesneden ui bij. Laat deze ongeveer in 5 minuten glazig worden. Voeg daarna de 2 geperste knoflookteentjes erbij en de geraspte gember. Kook dit samen voor 1 minuut. 
  2. Doe hierna de Thaise rode curry pasta, pindakaas, zoete aardappel en kokosmelk erbij. Voeg als laatst 200 milliliter water toe. 
  3. Breng dit geheel aan de kook en draai daarna het vuur lager. Laat dit samen sudderen voor ongeveer een half uur (of totdat de zoete aardappel gaar is). 
  4. Voeg als laatste de spinazie en het limoensap toe. Pak eventueel wat zout en peper en breng het geheel op smak. 
  5. Serveer met de gekookte rijst en eventueel de geroosterde pindanoten (voor extra knapperigheid). 

Welke zoete aardappel kies ik? 

Er zijn tegenwoordig veel verschillende zoete aardappelen te koop. Hier bij Aardappelshop.nl hebben we bijvoorbeeld een paarse variant. Veel verschilt de smaak niet, maar de aardappel zelf kan nog niet in Nederland worden geteeld. Het fleurt wel je gerecht op! Wil je een iets minder zoete aardappel? Kies dan voor de witte aardappel. Deze is ook iets kruimiger.

De ‘gewone’ oranje bataat gaat zeer goed samen met deze curry. Ook deze aardappelsoort komt uit Zuid-Amerika. Zet hem op met kiezen en… eet smakelijk!

Geef een antwoord