Rode biet met appel en aardappel

De combinatie van rode biet, appel en aardappel klinkt misschien bijzonder, maar is erg lekker. Dit vegetarische gerecht is erg eenvoudig maar toch bijzonder. Tijdens het kerstdiner lekker als bijvoorbeeld het amuse hapje of voorgerecht.

Ingrediënten (4 personen):

  • 5 aardappelen
  • 1 appel
  • 1 rode biet
  • Boter
  • Misopasta (naar smaak)
  • Gomasio
  • Peper en zout

Schil de rode biet, appel en aardappel. Vervolgens kunt u de rode biet in plakjes snijden en de appel en aardappel in kleine blokjes.

Breng 2 dl water aan de kook en voeg de plakjes biet toe tot dat deze gaar zijn. Giet vervolgens af en bewaar het kookvocht.

Kook ook de aardappels gaat in zout water. Giet vervolgens af en laat net als de bietjes uitlekken.

De appeltjes kunt u vervolgens in de pan even bakken met wat boter, de blokjes moeten nog wel stevig blijven.

Meng vervolgens de appel en aardappel en breng het kookwater van de biet op smaak met de misopasta.

Verdeel als laatste het appel-aardappelmengsel over de borden en decoreer met de plakjes biet.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie