Snijbonen stamppot

Snijbonen stamppot

Vaak vergeet ik snijbonen als groente, deze zijn echter super gezond en erg lekker in een stamppot. In dit recept voegen we ook paprika’s erbij, maar je kan zelf hierin variëren. Maak gemakkelijk hier een vegetarische stamppot van door een vleesvervanger te kopen. Deze zijn de laatste jaren gigantisch verbeterd en veel variaties zijn nu te vinden in de supermarkt. 

Ingrediënten voor 4 personen

Bereiding snijbonen stamppot

  1. Begin met het snijden van de snijbonen. Kies voor dunne reepjes. Snij daarna de uien aan kleine stukjes. Pak de paprika’s en haal de zaadlijsten eruit. Snij deze daarna ook tot kleine blokjes. 
  2. Schil en snij de aardappelen in stukken van dezelfde grootte. Hierdoor worden ze sneller gaar en is de kooktijd korter. 
  3. Zet de aardappelen in een pan water op het vuur en kook ze gaar in ong. 20 minuten. Doe wat zout bij het kokende water. 
  4. Kook in een andere pan de snijbonen in 12 minuten gaar. 
  5. Pak de spekblokjes/vleesvervanger, de uitjes en paprikablokjes. Bak voor 5 minuten de spekblokjes en gooi daarna de ui en paprika erbij. 
  6. Als de aardappelen gaar zijn en je ze hebt afgegoten, giet je de melk erbij met de (harde) boter. Voor een romigere puree kan je een deel van de melk vervangen met volle room. Blijf pureren/roeren tot er een smeuïge puree ontstaat. 
  7. Pak de snijbonen, spekjes, ui en paprika en roer deze door de puree. 
  8. Proef en breng de snijbonen puree verder op smaak met zout en peper. 

Eet smakelijk!

Wat zijn de voordelen van snijbonen? 

Een van de vitamines in snijbonen is vitamine K. Deze vitamine is zeer belangrijk voor de stolling van je bloed en het opnemen van calcium in je botten. Hierdoor blijven je botten sterk. Daarnaast zitten er ook veel vezels in snijbonen. Moeite bij spijsvertering, denk aan een opgeblazen gevoel? Neem dan meer vezels en merk hoe je spijsvertering gezonder wordt.

Een reactie op “Snijbonen stamppot

Geef een antwoord