Makkelijke ovenschotel met aardappel en ui

makkelijke ovenschotel

Na een lange dag werken heeft u niet altijd zin om uitgebreid te koken. Dan is het makkelijk om een snelle hap klaar te maken, wat veelal direct een ongezonde hap is. Toch tovert u eenvoudig een makkelijke ovenschotel op tafel. Vandaag leggen we jullie een variant uit met aardappel en ui. Dit is een basisrecept voor een makkelijke ovenschotel, waaraan u naar wens vrijwel iedere groente naar keuze toevoegt.

Benodigdheden makkelijke ovenschotel

  • 500 Gram aardappelschijfjes
  • 75 Ml melk
  • Twee eetlepels verse slagroom
  • 75 Ml water
  • Half bouillonblokje
  • Rode ui
  • Peper en zout
  • Kruid naar keuze (basilicum, oregano, koriander..)

Zo maakt u dit

Zet allereerst een pan op het vuur met daarin water om te koken. Wacht tot het water pruttelt en voeg de aardappelschijfjes hieraan toe. Warm deze tussen 6 – 8 minuten op totdat deze volledig zijn voorgekookt. Zet intussen alvast de oven aan op zo’n 220 graden om voor te verwarmen. Kook daarnaast de 75 ml water in de waterkoker.

Leg de rode ui op een snijplank en snijdt deze in grove ringen en leg aan de kant. Pak een maatbeker en vul deze met het kokende water. Voeg hier het halve bouillonblokje aan toe en roer deze goed door. Voeg vervolgens de melk, verse slagroom, peper, zout en kruid naar keuze toe. Klop alles goed door.

Haal de aardappelschijfjes uit de pan en leg deze in een ovenschaal. Strooi daarover een laag met rode uienringen. Giet hier vervolgens het mengsel uit de maatbeker overheen en trek een laag aluminiumfolie over de schaal. Zet deze makkelijke ovenschotel in de oven en zet uw timer een kwartier later. Haal vervolgens de aluminiumfolie van de ovenschotel en plaats deze nog eens een kwartier in de oven.

Haal de makkelijke ovenschotel met aardappel en ui vervolgens weer uit de oven. Laat deze een paar minuten afkoelen op het aanrecht, zodat u niet uw mond verbrand. Vervolgens schept u zoveel als u wilt op ieder bord en kunt u smakelijk eten.

Geef een reactie