Aardappelen uit de oven

Als geen ander weten Nederlanders dat er talloze variaties zijn op aardappelrecepten. Het is mogelijk om het hele jaar door iedere dag aardappelen te eten, maar toch elke dag iets compleet anders op tafel te zetten. Om u daarbij een handje te helpen hebben we bij Aardappelshop een verzameling gemaakt van verschillende bereidingswijzen. Zo vindt u hier hoe u aardappelen moet bakken, frituren of koken in hun eigen categorieën. Hier leggen we u enkele recepten uit voor aardappelen uit de oven. Ovengerechten zijn namelijk ontzettend lekker.

Welke aardappelsoort?

Aardappelen zijn onder te verdelen in twee verschillende soorten, namelijk vastkokend en kruimig. Vastkokende aardappelen blijven stevig nadat ze zijn gekookt, waar kruimige aardappelen makkelijker uit elkaar vallen. Voor de optimale bereiding adviseren we om vastkokende aardappelen te gebruiken. Denk daarbij aan nicola, bildtstar, roseval of frieslander aardappelen.

Om aardappelen uit de oven te maken hebt u naast aardappelen ook een oven nodig. Heeft u deze niet in huis, maar wilt een soortgelijke effect behalen? Dan is als alternatief een airfryer ook te gebruiken. In feit is een airfryer namelijk een mini-oven.

Om de perfecte ovengerechten met aardappelen te maken, zijn er verschillende mogelijkheden. Afhankelijk van uw oven, de temperatuur waarop u deze instelt en het recept dat u maakt zijn hierin van belang. Per recept staat weergegeven wat u precies in acht dient te houden om een optimaal resultaat te behalen. Zo zijn er recepten waarbij u overheerlijke aardappelen krijgt met een krokante buitenkant en een meer kruimige binnenkant. Ook een zoete aardappel doet het erg goed in de oven. Daarvoor zijn andere recepten te lezen.