Zelf friet maken van zoete aardappelen!

Deze zoete aardappelfrietjes passen bij veel gerechten en zijn veel gezonder dan de klassieke frietjes. Je gelooft het misschien niet, maar zelf zoete aardappel frietjes maken is helemaal niet moeilijk! Met ons recept voor zoete aardappelfrietjes laten we je graag zien hoe je krokante frietjes kunt maken. Met de juiste ingrediënten en kruiden zal je versteld staan ​​hoe lekker en knapperig je friet kan worden.

Zoete aardappelen komen oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika. Inmiddels zijn ze echter ook erg populair in Europese landen.

Ingrediënten

Voor 4 porties friet heb je nodig:

Keukengerei voor de bereiding:

  • Kom
  • Vergiet
  • Aardappelschilmesje
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding

Plan genoeg tijd om de zoete aardappel frietjes te maken! De zoete aardappel snijden duurt ongeveer 10 minuten. Daarna moeten ze een uurtje weken in water en vervolgens nog 30 minuten in de oven. Het kost even tijd, maar je zal versteld staan van de heerlijke smaak!

  1. Was en schil de zoete aardappelen.
  2. Snijd de zoete aardappelen in frietrepen en doe ze vervolgens in een kom met water.
  3. Laat de zoete aardappel frietjes een uurtje in het water weken. Door deze stap worden de zoete frietjes krokanter naarmate het zetmeel eruit sijpelt.
  4. Giet het water af en doe de zoete aardappelen in een vergiet.
  5. Doe dan de paprikapoeder, maïzena, een beetje rozemarijn en olijfolie in een kom en voeg de gesneden zoete aardappelen toe. Schud dit even door elkaar.
  6. Leg de zoete aardappelen op een bakplaat met bakpapier, stop de bakplaat in de oven en bak de zoete aardappelen in totaal 30 tot 35 minuten op 200 graden.
  7. Draai de frietjes na 15 minuten om zodat beide kanten gelijkmatig krokant zijn.
  8. Breng vervolgens uw zelfgemaakte zoete aardappelfrietjes op smaak met peper en zout.
  9. Eet smakelijk!

Geef een antwoord