Kerstgroenten uit de oven

Zo vlak voor kerst willen wij graag een heerlijk gerecht met u delen dat bij uw kerstdiner geserveerd kan worden. Dit bijgerecht kunt u bij vrijwel alles serveren, dit maakt het een divers recept. In dit recept geven wij een aantal ingrediënten die u kunt gebruiken, maar mocht u andere groentes lekkerder vinden dan is dit gemakkelijk te variëren.

Ingrediënten (4 personen)

De Roseval aardappel is een zeer geschikte aardappel voor het bereiden in de oven, samen met wat rozemarijn is dit een heerlijke combinatie.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de aardappelen schoon en laat de schil om de aardappel zitten, hierdoor wordt de aardappel extra krokant in de oven. Snijd vervolgens de aardappel in schijfjes, partjes of blokjes, wat u lekker vindt!

Meng vervolgens de aardappel met de helft van de olie, zout en peper. Leg de aardappel stukjes, partjes of schijfjes op een bakplaat met bakpapier en laat ze in het middel van de oven 35 minuten roosteren.

Ondertussen kunt u elke ui in ongeveer 8 parten snijden. Halveer vervolgens de winterpeen en snijd hierbij de knoflook fijn. De uien, winterpeen en knoflook mengt u vervolgens met de rest van de olie, peper, zout en rozemarijn.

Leg vervolgens de uien, winterpeen en knoflook ook op de bakplaat met bakpapier. Nadat de aardappels 10 minuten in oven hebben gezeten stopt u de plaat met de groente ook in de oven om vervolgens nog 25 minuten mee te roosteren, terwijl u dit doet kunt u ook gelijk de aardappels in de oven even omscheppen.

Wissel halverwege de twee bakplaten van plek. Als de rooster tijd klaar is kunt u de platen uit de oven halen en los van elkaar, of bij elkaar in een schaal serveren.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie