Thaise salade met zoete aardappel

thaise salade

Een van de meest gegeten keukens in Nederland, is de Thaise keuken. Deze Aziatische stijl, rijk van verschillende smaken, doet het goed bij velen. We kennen deze keuken vooral dankzij haar rijst- en vleesgerechten. Toch zijn er ook talloze variaties van salades, zelfs met aardappel. Vandaag behandelen we een Thaise salade met zoete aardappel. Iedere hap brengt je een volledig nieuwe smaak. Hoe je dat maakt? Vertellen we je hieronder.

Benodigdheden Thaise salade met zoete aardappel

  • Zoete aardappel
  • Halve komkommer
  • Aubergine
  • Halve ananas
  • Sjalot
  • Basilicum
  • Kokosolie
  • Sesamzaadjes
  • Sla naar keuze
  • Half blok tempeh
  • 250 Gram garnalen
  • Avocado

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd vervolgens de zoete aardappel in blokjes en de aubergine in halve manen. Verdeel deze over een bakplaat en besprenkel met kokosolie. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de groenten in een halfuurtje gaar. Halverwege schep je de zoete aardappelblokjes en aubergine om.

Snijd het halve blok tempeh in plakjes en grill deze in een pan. De tempeh is klaar als beide zijden goudbruin zijn. Snijdt de tempeh vervolgens in blokjes, net als de ananas en komkommer. Schil een sjalot en snipper deze.

Verwarm een koekenpan en plaats daarin de garnalen. Pel de garnalen van te voren, want die velletjes wil je niet in je salade. Zet het vuur hoog en bak de garnalen in twee tot drie minuten beetgaar. Halveer de avocado en schep de avocado eruit.

Leg de sla op een bord en verdeel daarover alle gesneden en gebakken ingrediƫnten. Strooi hier wat opgebakken sesamzaadjes overheen, waarna je salade bijna klaar is! We maken namelijk ook nog een speciale dressing voor deze Thaise salade.

Benodigdheden dressing Thaise salade

  • 1,5 Eetlepel zonnebloemolie
  • Twee eetlepels sojasaus
  • Theelepel bruine suiker
  • Peper en zout
  • Theelepel azijn
  • Geperst teentje knoflook
  • Citroensap

Dressing maken

De dressing voor je Thaise salade is snel gemaakt. Pak een kom en doe daarin de zonnebloemolie, sojasaus, bruine suiker, azijn, citroensap en het teentje knoflook. Klop dit goed door, zodat je een mooi, egaal geheel krijgt. Besprenkel achteraf met peper en zout. Proef de dressing en voeg naar wens eventueel extra ingrediƫnten toe naar smaak.

Besprenkel je Thaise salade met deze dressing en laat jezelf verrassen met de intense smaak. We horen graag van je wat je van deze salade vindt.

Geef een antwoord