Traybake Zoete Aardappel

Traybake zoete aardappel

Een lekker, gezond en makkelijk doordeweeks recept: traybake met zoete aardappel, broccoli, kip en rode ui. We garanderen dat er weinig restjes overblijven en je bijna niks hoeft af te wassen! De volgende ingrediënten zijn voor vier personen en het duurt ongeveer 60 minuten om dit recept klaar te maken. 

Ingrediënten

  • 500g zoete aardappel, geschild en in stukjes van 2 cm gesneden 
  • 2 rode uien, in halve ringen gesneden 
  • 350g broccoli, afgebroken in kleine stronkjes
  • 8 knoflookteentjes, ongepeld 
  • 2 theelepeltjes gedroogde tijm 
  • 1 theelepeltje gedroogde rozemarijn 
  • 1,5 lepel olijfolie
  • 6 kippenfilets zonder vel, elk gehalveerd
  • 2 citroenen, 1 uitgeperst en 1 in partjes gesneden om bij het gerecht te serveren
  • 1 theelepeltje gerookte paprikapoeder
  • 150ml kippenbouillon

Bereiding van de traybake zoete aardappel

  1. Verhit de oven voor op 180 graden. Pak een grote ovenschaal of een ‘traybake’ en leg hier de stukjes zoete aardappel, ui, broccoli en de knoflookteentjes in.
  2. Strooi hier de gedroogde kruiden overheen: tijm en rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout en giet hierna 1 lepel olijfolie over de mix heen. 
  3. Verspreid de groentes zodat ze een mooie laag vormen en rooster ze in de oven voor ong. 15 minuten. 
  4. Haal de tray uit de oven en hussel de groentes goed door elkaar. Voeg nu de kippenfilets erbij en giet hier een halve lepel olijfolie overheen. Pers hier het citroensap van 1 citroen overheen en bestrooi alles met het paprikapoeder. 
  5. Zet weer in de oven voor nog eens 15 minuten. 
  6. Na deze 15 minuten giet je de kippenbouillon over het mengsel heen en laat je het nog eens voor 15-20 minuten in de oven staan. Ziet het er tussendoor nog een beetje droog uit? Giet er dan gerust nog wat kippenbouillon overheen. Check na deze baktijd of de kip en groentes gaar zijn. 
  7. Knijp de knoflook uit de velletjes en serveer de traybake zoete aardappel met de citroenpartjes. 

Eet smakelijk!

Wat zijn de voordelen van zoete aardappel?

In zoete aardappel zitten veel vezels, vitamine A, kalium (voor gezonde bloeddruk en een goede vochtbalans) en choline. Choline is een stofje dat helpt bij een goede nachtrust, bij leren en dingen te onthouden. Vitamine A is weer fijn voor je ogen, een goede weerstand en wanneer je zwanger bent. 

We verkopen ook paarse zoete aardappel, ziet er erg leuk uit, zeker met de andere ingrediënten van deze traybake zoete aardappel.

Geef een antwoord