Aardappelsalade

Als we denken aan aardappelen, dan denken we al gauw aan een heerlijke stampot, gekookte aardappelen of lekkere opgebakken krieltjes in de koekenpan. In Nederland telen en eten we dan ook ontzettend veel aardappelen op jaarbasis, omdat we zoveel manieren weten om aardappelen in te verwerken. Men zegt wel eens dat de Nederlandse eetcultuur niet verfijnd is, maar de manier waarop we met aardappelen omgaan in ons land, dat doen weinig andere landen ons na. Heeft u bijvoorbeeld wel eens zelf een lekkere aardappelsalade gemaakt?

Zodra u denkt aan een aardappelsalade, denkt u waarschijnlijk al snel aan een huzarensalade bij de barbecue. Een huzarensalade is een mengelmoes van aardappelen en vlees. Deze wordt vaak kant en klaar gekocht, maar het is oh zo makkelijk en lekker om zelf een aardappelsalade te maken. Uiteraard zijn er nog wel talloze verschillende manieren om dit te doen en ingrediënten die u hieraan kunt toevoegen. Om u wat inspiratie te geven hebben we voor u een verzameling gemaakt van verschillende recepten. Zo tovert u straks zelf eenvoudig een kakelverse aardappelsalade op tafel.

Eerst even koken

Ook in een aardappelsalade is het niet lekker om rauwe aardappelen te gebruiken. Op voorhand, voor ieder recept dat u hier vindt, adviseren we u om alvast de gewenste hoeveelheid aardappelen te koken. Voor de meeste salades is het lekker om een vastkokende aardappel te gebruiken. Deze valt namelijk niet direct uit elkaar na het koken en zorgt voor een extra bite in de salade. Ook zullen de aardappelkruimels niet de overhand nemen in het geheel van de salade. Zo kan iedereen thuis een overheerlijke aardappelsalade maken.