Simpele Latkes

latkes, aardappel latkes, latkes recept

Dit latkes recept is goed voor als je voor de eerste keer latkes maakt, maar ook als je het al vaker gemaakt hebt kun je hier wellicht nog wat van leren. Deze latkes zijn erg simpel te maken en het resultaat is romige aardappelkoekjes gevuld met ui.

BEREIDINGSTIJD: 30 minuten

TOTALE TIJD: 30 minuten

PORTIES: 20

INGREDIËNTEN

BEREIDING

  1. Roer in een grote kom de eieren met een theelepel zout en een snufje peper.
  2. Rasp de aardappels en uien in een keukenmachine of met de grote gaten op een rasp. Voeg dit toe aan de eieren en voeg vervolgens het paneermeel toe. Meng dit goed.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan. Doe voorzichtig 5 grote lepels vol met de aardappelmix in de pan. Spreid het een beetje uit zodat het mooie even koekjes worden en bak ze goudbruin, ongeveer 4 tot 6 minuten per kant.
  4. Herhaal dit tot de aardappelmix op is en voeg wanneer nodig wat extra olie bij.

Tip voor als topping:

Mierikswortel met dille en zure room: Meng in een kleine kom 120 gr zure room met een eetlepel mierikswortel en een eetlepel gesneden dille. Bestrooi met granaatappelpitten en wat extra dille.

Geef een reactie