Soep van aardperen

soep van aardperen

Bedenk het product en u kunt er wel een soep van maken. Uiensoep, aardappelsoep, maar bijvoorbeeld ook een soep van aardperen. We laten u graag iets op tafel zetten waar u op voorhand waarschijnlijk nog nooit aan hebt gedacht. Onlangs hebben we aardperen aan ons assortiment toegevoegd en dit nieuwe, natuurlijke product brengt zoveel mogelijkheden met zich mee. Vandaar dat we u graag uitleggen hoe u een overheerlijke soep maakt van aardperen, die nog romig is ook.

Benodigdheden soep van aardperen

  • 500 Gram aardperen
  • Twee liter kippenbouillon
  • 1,5 Dl kookroom
  • Twee uien
  • Een eidooier
  • Peper en zout
  • Blaadjes peterselie of munt
  • Croutons
  • Vleugje olijfolie

Aan de slag

Verhit alvast een soeppan op met een beetje olie erin. Aardperen hoeft u niet per se te schillen, maar in het geval van een aardperensoep is dat wel lekkerder. Na het schillen snijdt u vervolgens de aardpeer in kleine blokjes. Ontdoe de ui ook van haar schil en snijdt deze in snippers. Meer voorbereiding dan dit heeft u niet nodig om een overheerlijke aardperensoep op tafel te toveren.

Allereerst voegt u de uiensnippers toe aan de pan, deze laat u rustig fruiten. Vervolgens voegt u de blokjes aardpeer toe en deze roert u mee met de uiensnippers. Voeg vervolgens twee liter kippenbouillon toe en kookt u op laag vuur mee met het geheel. Dit duurt al zo’n 20 minuten. Roer tijdens het koken de soep regelmatig door.

Na 20 minuten voegt u peper en zout toe aan de soep, deze laat u even enkele minuten inkoken. Haal vervolgens de aardperensoep van het vuur en roer de kookroom en een eidooier erdoorheen. Tijdens het overscheppen in een soepkom voegt garneert u de aardperensoep met een blaadje peterselie of munt. Om de soep een extra bite mee te geven, kunt u het gerecht afmaken met een paar blokjes crouton. Bon appetit!

Geef een reactie