Zeewiersalade en zoete aardappel poké bowl

Een poké bowl is van oorsprong een Hawaïaans gerecht met onder andere Japanse zeewiersalade als smaakmaker. De bowl bestaat uit verschillende ingrediënten met ieder hun eigen unieke smaak. Zeewiersalade heeft een frisse, knapperige smaak die naast rijst en noedels ook erg goed samen gaat met zoete aardappel. Naast de heerlijke smaak, is zeewiersalade ook nog eens gezond! Japanse zeewiersalade kun je kopen bij de supermarkt of vers bij de toko. In dit recept zullen we een gevarieerde bowl gaan samenstellen, eetsmakelijk!

Benodigdheden (4 personen)

  • 400 gram zoete aardappel
  • 4 el sojasaus
  • 2 el milde olijfolie
  • 2 bosui
  • 4 tl sesamolie
  • 200 gram japanse zeewiersalade
  • 2 el sesamzaad
  • 500 gram dagverse zalm van sashimikwaliteit

Bereiding zeewiersalade bowl

Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden, dan is hij straks goed voorverwarmd. Neem de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur kan dit met of zonder schil. Wanneer u de zoete aardappel in blokjes heeft gesneden kunt u ze in een kom mengen met de milde olijfolie. Spreid hierna de de zoete aardappelblokjes op een bakplaat met bakpapier en plaats deze in het midden van de voorverwarmde oven. Laat de zoete aardappel voor ongeveer 25 minuten in de oven zitten. Om er voor te zorgen dat er niets aanbrand kunt u na 10 minuten de aardappelen omscheppen.

Zo, nu de aardappels in de oven zitten kunt u verder gaan met de rest van de zeewiersalade bowl. Neem een droge koekenpan en rooster hier de sesamzaadjes in totdat ze lichtbruin kleuren en lekker gaan ruiken, zet ze hierna even aan de kant in een schaaltje. Nadat u dit heeft gedaan kunt u de zoete ui gaan pellen en in partjes snijden. Maak hierna de bosui schoon en zorg er voor dat deze in fijne ringetjes zijn gesneden. De dagverse zalm moet worden gesneden in kleine blokjes.

Nu al het snijwerk er op zit neemt u een kom en hierin mengt u de zeewiersalade, zalm, bosui, zoete ui, geroosterde sesamzaadjes, sojasaus en sesamolie. Om hem goed op smaak te maken kunt u hem proeven en eventueel nog wat sojasaus, zeewiersalade of sesamolie toevoegen. Neem de zoete aardappelen uit de oven en laat ze afkoelen in een kom. Zodra de zoete aardappelen zijn afgekoeld voegt u deze bij de gemengde zeewiersalade en kunt u het geheel opmaken in een kom. Eetsmakelijk!

Geef een reactie