Zoete aardappel koken

zoete aardappel koken

Net als een reguliere aardappel is ook een zoete aardappel op veel verschillende manieren te bereiden. Zo is algemeen bekend dat deze zoete pieper heerlijk is om te poffen, maar ook in een ovenschotel of als patat komt deze goed tot zijn recht. Onderbelicht, maar desalniettemin ook zeer lekker, is een gekookte zoete aardappel. Zo is het ontzettend makkelijk om een gekookte zoete aardappel te verwerken om een regulier AVG-recept om te toveren tot een exotische nieuwe smaaksensatie.

Benodigdheden

  • Zoete aardappelen (één per persoon)
  • Broccoli
  • Kipfilet (één per persoon)
  • Bakboter
  • Zout

Het koken van de zoete aardappel

Als je een aardappel poft, doe je dat met vaak met de schil er nog omheen. Zodra we een zoete aardappel gaan koken is het wel verstandig om deze te schillen. Dit kan met een aardappelschilmesje of fijnsnijder, zoals u dat ook met een reguliere pieper doet. Een bataat, ander woord voor zoete aardappel, kookt u vervolgens eenvoudig in een pan kokend water. Voeg er een snufje zout aan toe om in de bataat te laten trekken.

Na ongeveer 15 á 25 minuten is de zoete aardappel gekookt en in principe al klaar om geserveerd te worden. Om te testen of de zoete aardappel gaar is, prikt u er met een vork in. Hoe makkelijker dit gaat, hoe gaarder uw bataat. Zet tijdens het koken van uw zoete aardappelen alvast een tweede pan kokend water op het vuur voor de broccoli. Op een derde pit zet u een koekenpan met een beetje bakboter.

In de koekenpan bakt u vervolgens de kipfilet op volgens de verpakking. Snijdt deze bijvoorkeur in repen. Als u deze bij de slager heeft gekocht, vraag dan de slager om de gemiddelde baktijd van de schnitzel. De broccoli snijdt u in kleine bloemen en kookt u in vijf á zes minuten beetgaar in de pan kokend water. Voeg hier ook een klein snufje zout aan toe. Serveer de gekookte zoete aardappelen met de broccoli en de kipfilet repen. Zo heeft u een klassiek gerecht in een compleet nieuw jasje.

Geef een reactie