Zoete aardappelpuree

Zoete aardappelpuree

Een lekker gerecht hoeft niet moeilijk te zijn. Het is heel erg simpel om een aardappelpuree te maken. Kinderen van jongs af aan zijn al dol op aardappelpuree. Aardappelpuree eet u snel als opzichzelfstaand gerecht, maar past ook ideaal bij een diversiteit aan verschillende andere producten. Denk daarbij aan verse groenten of een sappig stukje vlees. Om een goede aardappelpuree op tafel te zetten, hebt u de juiste soort aardappelen nodig. Het liefst iets kruimig, omdat deze snel uit elkaar vallen. Wat u ook eens kunt proberen is een zoete aardappelpuree. Zo brengt u niet alleen een ander kleur op tafel, maar ook een geheel andere smaak.

Benodigdheden

  • Twee zoete aardappelen
  • 25 Ml volle melk
  • Bieslook
  • Salieblaadjes
  • Zaanse mosterd
  • Olijfolie

Zo maakt u zoete aardappelpuree

Zet allereerst een pan water op het vuur totdat deze kookt. Schil daarna de twee zoete aardappelen. Snijdt deze vervolgens in stukken. Voeg een snufje zout aan het water doe en plaats de zoete aardappelen in de pan. Kook deze in een minuut of 20 gaar. Prik tussendoor met een vork regelmatig in de aardappel, zo meet u direct of de aardappel al gaar is vanbinnen.

Verhit naast de pan met zoete aardappelen een koekenpan met een scheutje olijfolie. Snijdt in de tussentijd de salieblaadjes in kleine reepjes en fruit deze lichtjes in de koekenpan. Voeg hier vervolgens de volle melk aan toe en warm deze op.

Terwijl uw melk opwarmt, giet u de zoete aardappelen af. Stamp deze fijn met een pureestamper of enig ander voorwerp waarmee u flink kunt drukken. Blijf dit doen totdat u een glanzend geheel krijgt. Voeg hier de melk met kruidenmengsel aan toe. Vervolgens voegt u een theelepel Zaanse mosterd toe en roert u alles door. Snijdt als allerlaatste de bieslook in kleine stukjes en roer deze door de zoete aardappelpuree. Deze is nu klaar om gegeten te worden!

Geef een reactie