Zomerse salade met krieltjes en pesto

zomerse salade

Hoe warmer de temperatuur buiten is, hoe meer we zin hebben in verfrissing. Dat doen we al gauw in de vorm van ijsjes of een koude, alcoholische versnapering. Ook qua maaltijd pas je jezelf eenvoudig aan het weer aan, u dient enkel te weten hoe. Vele salades zorgen voor verfrissing. Vandaag leggen we u uit hoe u een zomerse salade met krieltjes en groene erwten op tafel zet. Zo geniet u toch nog van een verfrissend gerecht, terwijl we langzamerhand naar de aanstaande herfst kijken.

Benodigdheden

Zo maakt u deze zomerse salade

Wat salades zo fantisch maken is het feit dat ze redelijk snel klaar zijn. Toch zijn salades vervolgens ontzettend lekker en verfrissend. Voor deze zomerse salade beginnen we met de krieltjes. Zet een koekenpan op het vuur met een scheutje olijfolie. Het vuur mag redelijk hoog staan en laat de krieltjes zo’n 10 รก 15 minuten bakken.

Zet naast deze pan nog een pan op het vuur. Daarin gaan de 100 gram groene erwten. Deze erwten hoeven maar enkele minuten te koken, waarna u het vuur alvast uitzet. Laat de deksel nog even op de pan om de groene erwten te laten stomen.

Terwijl uw pannen op het vuur staan, pakt u de prosciutto. Indien u deze als groot stuk hebt gekocht of in grove plakken, is het een kwestie van verfijnen. Probeer zo dun mogelijke en kleine plakjes prosciutto te snijden. Dit zorgt straks niet alleen voor een heerlijke variatie in smaak, maar ook een mooi kleurenpalet in een kommetje.

Pak een mooie saladeschaal en leg daar de uitgelekte groene erwten in. Voeg de krieltjes hieraan toe en verspreid de plakjes prosciutto evenredig over de schaal. Als allerlaatste voegt u twee eetlepels pesto toe aan het geheel. Meng alles goed door elkaar en geniet van uw zomerse salade.

Geef een reactie