Frieslander pieper
De Frieslander pieper is een vaskokende soort met een heerlijke smaak. Vastkokend betekent dat de aardappel stevig blijft na het koken. Ook is de Frieslander een vroeg ras, welke we vaak als een van de eerste leveren ieder jaar. Van juni tot januari is de pieper in ieder geval in overschot verkrijgbaar, waarna dit korte tijd terugloopt.
Na het koken van deze pieper krijgt deze een lichtgele kleur. Naast koken, kan je deze soort ook bakken en poffen. Ook om zelf patat te maken is de Frieslander pieper een ideale uitkomst. Omdat deze soort zo vastkokend is, krijgt u ontzettend krachtige frietjes. Heerlijk, al zeggen we het zelf. Hoe u zelf de lekkerste patatjes maakt? Dat leest u in deze blog.
Krachtige pieper
De Frieslander pieper is een zeer krachtige aardappel. Deze beschadigt niet snel en is niet gevoelig voor stootblauw. Uiteraard dient u nog wel zorgvuldig met de aardappel om te gaan, om de kwaliteit zo lang mogelijk te behouden. Zorgt er ook voor dat u de pieper op een droge, koele en donkere plaats bewaart. Zo blijven ze het langste houdbaar.
Onze Frieslander aardappels worden geteeld op kleigrond. In de praktijk is deze soort ontzettend multifunctioneel, aangezien deze kan groeien in een diversiteit aan verschillende ondergronden. Koop uw Frieslander pieper bij Aardappelshop en ontvang de aardappel direct van de boer. Elke bestelling die u voor 15.00 op werkdagen plaatst, ontvangt u de volgende dag al in huis.
0 reviews with a 1-star rating
There are no reviews with a 1-star rating yet