De Nicola is een erg vaste aardappel. Er zit heel weinig praktisch geen kruimel aan deze aardappel. De Nicola zal niet snel kapot koken door zijn vastheid. Deze aardappel is ideaal om te poffen, bakken of in de oven klaar te maken. Houd er rekening mee dat het iets langer kan duren voordat deze gaar is door de vastheid van de aardappel. U kunt de Nicola ook prima gekookt eten.
Nicola is een aardappel die in 1973 kwekersrecht heeft gekregen. Van origine komt deze aardappel uit Duitsland, maar wij telen deze vastkokende aardappel op Betuwse kleigrond. Dit wordt gedaan met veel liefde en passie. Door jarenlange ervaring weten wij precies hoe wij deze aardappelen het beste kunnen telen. De Nicola aardappelen die u bij ons koopt zijn direct afkomstig van de boerderij. De aardappelen zijn door ons gepoot, onderhouden en geoogst. Zo komen de aardappelen direct van het land naar u! In april worden de aardappelen gepoot en in augustus/september geoogst. Lees meer over onze manier van werken.
Verschillende formaten Nicola aardappelen
Bij Aardappelshop heeft u de mogelijkheid om uit drie verschillende formaten te kiezen. Van dit aardappelras hebben wij kriel, normale aardappelen en bonken. Zo kunt u precies de maat van de aardappelen kiezen die u het prettigst vindt.
Zo kook je deze aardappel
De Nicola aardappelen kook je meestal tussen de 19 en 23 minuten. Dit hangt vooral af van de grootte van de aardappelen. Bij het koken is het belangrijk dat de aardappelen ongeveer hetzelfde formaat hebben. Als je veel kleine aardappelen hebt en enkele grote, zijn de kleine aardappelen veel eerder gaar. Om te meten of de aardappelen gaar zijn prik je eenvoudig met een vork in de aardappel. Gaat dit makkelijk dan is hij gaar.
0 reviews with a 3-star rating
There are no reviews with a 3-star rating yet