Opperdoezer ronde

Opperdoezer-aardappelen zijn in Nederland erg bekend. De Opperdoezer ronde is een aardappelras dat alleen in het dorp Opperdoes verbouwd wordt. Deze aardappelen zijn dus niet afkomstig van eigen teelt, maar van een collega. Het is een zeldzaam Nederlands product met het Europese beschermingskeurmerk. Deze vastkokende aardappel kunt u zowel koken als bakken. De aardappel heeft een gele schil. Opperdoezer is een vroege aardappel. Het bijzondere aan deze aardappelen is dat ze allemaal met de hand gerooid worden. Dit wordt expres gedaan omdat de aardappel door zijn dunne schil erg kwetsbaar is.

Het bewaren van deze aardappelen

De aardappelen kunnen na aanschaf ongeveer vier weken bewaard worden. Het is belangrijk dat de aardappelen koel liggen en het licht zoveel mogelijk mijden. Lees meer over hoe je aardappelen het beste bewaart.

Serveren van deze aardappel

Deze aardappelen worden veel geserveerd met een kommetje gesmolten boter. Dit is een heerlijke smaakcombinatie. Benieuwd naar meer voortreffelijke aardappelgerechten, bekijk dan eens het boek Power to the Pieper.

Leuk feitje: de opperdoezer wordt ook wel ‘de negenkweker’ genoemd. Dit staat voor het aantal weken tussen het poten en oogsten van het ras. Hoewel dit door het veranderde klimaat niet altijd meer klopt, heeft het ras nog steeds deze bijnaam.

Samengevat:  De opperdoezer is een heerlijke, unieke en culinaire aardappel die het zeker waard is eens te proberen.

Verzending

Aardappelshop verzendt de aardappelen in een jutezak in een doos op maat, zo ontvangt u de aardappelen veilig thuis. Bestelt u voor 15:00 uur op werkdagen, dan ontvangt u de aardappelen de volgende dag.