Gebakken aardappelen met spek en kaas!

Gebakken aardappelen met spek en kaas is een eenvoudige vorm van de klassieke aardappelgratin. Het enige wat je nodig hebt: aardappelen, spekjes, kaas en zure room. Een briljant recept voor alle aardappelliefhebbers. De aardappelen worden in de schil gekookt, licht uitgehold, gevuld met krokant gebakken spekjes en daarna gebakken met kaas! Wie lust dit nou niet?

Ingrediënten

  • 6 grote aardappelen (bijvoorbeeld Agria)
  • 300 gram zure room
  • 100 gram spekjes
  • 150 gram geraspte kaas
  • Eventueel cherrytomaatjes voor garnering
  • Zout
  • Peper
  • Aluminiumfolie

Bereiding gebakken aardappelen

  1. Was de aardappelen en kook ze ongeveer 15 minuten voor in water. Giet vervolgens de gekookte aardappelen af.
  2. Wikkel de aardappelen vervolgens in aluminiumfolie en leg ze op een bakplaat. Gaar ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven (200 ° C).
  3. Was tegelijkertijd de peterselie en schud deze goed af. Verwijder de steeltjes en hak de blaadjes fijn, met uitzondering van enkele blaadjes ter decoratie. Klop de zure room tot een gladde massa. Voeg gehakte peterselie toe. Breng vervolgens de zure room op smaak met peper en zout. Bak de spekjes even voor in een koekenpan.
  4. Haal de aardappelen uit de oven en laat ze afkoelen. Snijd de aardappelen horizontaal doormidden en druk lichtjes op de randen. Bestrooi de aardappelen met geraspte kaas en spekjes. Leg de aardappelen 5–8 minuten in de hete oven. Haal vervolgens de gebakken aardappelen uit de oven. Bedek daarna de gebakken aardappelen met zure room, cherrytomaatjes en een blaadje peterselie. Eet smakelijk!

Feiten over gebakken aardappelen

Er zijn niet veel gerechten die zo snel en gemakkelijk te maken zijn. Aardappelen zijn erg populair en ook bijzonder gezond. Tijdens het bereidingsproces kunnen echter vitamines en mineralen verloren gaan. Of je ze nu kookt, frituurt of gebakken aardappelen maakt, elk gerecht heeft verschillende voordelen. Aardappelen met schil blijven de meeste voedingsstoffen behouden. Gekookte aardappelen zonder schil bevatten de minste voedingsstoffen.

Als u aardappelen wilt bakken kunt u ze het beste eerst in de schil koken of bakken zonder te koken. Dit duurt wel iets langer dan wanneer u gekookte aardappelen gaat bakken. Op deze manieren blijven de meeste vitamines behouden.

Geef een antwoord