Knolselderij aardappelpuree

knolselderij aardappelpuree

Een aardappelpuree wordt pas echt lekker met knolselderij erin. Dat geeft net wat meer smaak aan de puree. Ook al is een puree op zichzelf natuurlijk ook erg lekker. Deze knolselderij aardappelpuree is een heerlijk bijgerecht en past ideaal bij vlees- en visgerechten. Uiteraard ook lekker met een beetje zuurkool ernaast. Vandaag leggen we u uit hoe u deze variant op aardappelpuree zelf op tafel zet.

Benodigdheden knolselderij aardappelpuree

  • 500 Gram aardappelen
  • Halve knolselderij
  • 40 Gram roomboter
  • Peper en zout
  • Scheutje melk
  • Stamper

En dan?

Schil allereerst de knolselderij en snijdt deze in ferme stukken. Spoel deze stukken eerst even af onder de kraan, aangezien er mogelijk zandresten aanwezig zijn. Schil daarna de aardappelen en snijdt ook deze in grove stukken. Uiteraard mag u ze ook in de andere volgorde schillen.

Zet vervolgens twee pannen met water op het vuur, totdat deze koken. Sprenkel er een snufje zout doorheen. Voeg vervolgens aan de ene pan uw aardappelen toe en plaats de stukken knolselderij in de andere pan. Haal beiden weer uit te pan zodra deze zacht zijn. Aardappelen koken in gemiddeld zo’n 20 minuten gaar, waar dat met de knolselderij ongeveer 18 minuten duurt. Zo zijn beide ingrediënten relatief gelijktijdig gereed.

Giet na het koken beide pannen af en voeg de ingrediënten bij elkaar. Pak de stamper en stamp alles fijn. Voeg vervolgens de roomboter toe en roer dit door het geheel heen. Gebruik eventueel bij voorkeur ongezouten roomboter, maar zelf gebruiken we reguliere roomboter. Dat maakt de knolselderij aardappelpuree net wat smeuïger.

Met teveel boter is de kans aanwezig dat uw puree wat te dik wordt. Voeg, indien dat het geval is, telkens een klein scheutje melk toe. Roer en experimenteer net zo lang door totdat u tevreden bent. Breng vervolgens helemaal op smaak met peper en zout en serveer tijdig. Top af met een beetje bieslook om de knolselderij aardappelpuree af te maken.

Geef een antwoord