Mexicaanse nacho ovenschotel met zoete aardappel

nacho ovenschotel zoete aardappel

Een nacho ovenschotel doet het altijd goed. Als tussendoortje, bij de borrel of uitgebreid als avondgerecht. De mogelijkheden aan groenten, vlees en sausjes die je kunt gebruiken voor een nacho ovenschotel zijn eindeloos. Van origine komt deze ovenschotel uit Mexico, vandaar dat we vandaag de Mexicaanse nacho ovenschotel uitlichten. Overheerlijk met zoete aardappel voor een heuse smaaksensatie.

Benodigdheden nacho ovenschotel

  • Twee zoete aardappelen
  • Zak nacho’s (naturel)
  • Ui
  • Twee tenen knoflook
  • Rode paprika
  • Pepertje
  • Blik kidneybonen
  • Blikje mais
  • Avocado
  • Blikje tomatenpuree
  • Zakje geraspte kaas
  • Limoen of citroen

Dit moet je doen

Zet allereerst alvast de oven aan op 200 graden, zodat je straks het geheel direct opwarmt. Schil de zoete aardappelen en kook deze in een pan kokend water in zo’n vijf minuten gaar. Snijdt de zoete aardappelen vervolgens in blokjes naar eigen grootte.

Pak de ui, rode paprika, peper en de knoflook. Waar nodig schilt u de groenten en vervolgens snijdt u alles in kleine stukjes. Bij voorkeur gebruikt u een knoflookpers voor de knoflook, maar in kleine stukjes snijden mag ook. De ui snijdt in in halve maantjes of snippert u bij voorkeur.

Fruit het gesnipperde uitjes in enkele minuten in een hapjes- of wokpan op het vuur, samen met de knoflook en de pepers. Voeg eventueel paprikapoeder toe voor wat extra smaak. Voeg na vijf minuten de tomatenpuree, paprikablokjes, mais en kidneybonen toe. Schep het geheel regelmatig om de komende vijf minuten. Houdt daarbij het vuur laag en schuif de zoete aardappelblokjes in de pan.

Haal het geheel na nog eens vijf minuten uit de pan en schep dit over in een ovenschaal. Open de zak nacho’s en verdeel deze evenredig over de schaal. Besprenkel het geheel met de geraspte kaas.

Variatietip: voeg zelfgemaakte guacamole toe. Snijdt een rijpe acovado doormidden. Knijp daarover een halve citroen of limoen uit en voeg een teentje knoflook toe. Naar wens een snufje peper, zout en koriander. Mix alles goed door elkaar en serveer naast de nacho ovenschotel met zoete aardappel.

Geef een reactie