Onze vegan aardappelschotel!

Wij houden van ovenschotels. In dit recept laten we zien hoe je een vegan aardappelschotel maakt. Dit is een recept voor een geweldig bijgerecht of heerlijk hoofdgerecht met bijvoorbeeld een salade erbij. Het is een eenvoudig recept dat ook nog eens erg gezond is, en vegan! Lees snel verder voor het recept!

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 1 ui
  • 2 tot 3 teentjes knoflook
  • 700 gram aardappelen
  • 500 ml tomaten in blik
  • 1 paprika
  • 250 gram zwarte bonen
  • 150 gram maïs
  • 100 gram veganistische kaas
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel tijm
  • 1 theelepel oregano
  • Verse koriander
  • Zout
  • Peper

Voor de gesmolten gist (melkvrije kaassaus):

  • 50 gram plantaardige margarine
  • 30 gram bloem
  • 150 ml water
  • 25 gram gistvlokken
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 theelepel zout
  • 1/4 theelepel kurkumapoeder

Bereiding vegan aardappelschotel

1. Verhit de olie in een grote pan

2. Hak de ui en knoflook en bak deze 2 minuten. Snijd de paprika en tomaten in stukjes.

3. Als je de aardappelen in plakjes hebt gesneden (ongeveer 2 mm dik), voeg ze dan toe en laat nog 3-5 minuten bakken.

4. Voeg vervolgens de paprika, tomaten, paprikapoeder, cayennepeper en zout toe en laat 5 minuten sudderen.

5. Voeg daarna de zwarte bonen en maïs toe en laat ongeveer 20 minuten sudderen.

6. Voeg als laatste de koriander, tijm en oregano toe, laat dit 2 minuten sudderen en daarna even trekken.

De gesmolten gist:

1. Verwarm de plantaardige margarine in een kleine steelpan om deze te smelten.

2. Voeg de bloem toe en meng dit goed

3. Voeg daarna al roerend het water en de gistvlokken toe.

4. Als laatste de mosterd, het zout en kurkumapoeder toevoegen en goed roeren.

De 2 bereidingen samenvoegen tot vegan aardappelschotel:

1. Doe het aardappelmengsel in een grote ovenschaal en verdeel de gesmolten gist gelijkmatig over de schaal. Strooi de vegan kaas over de schotel.

2. Bak de schotel ongeveer 35 minuten in de oven op 220 graden.

3. Als de bovenkant lekker knapperig is, is de veganistische aardappelschotel klaar en kan hij geserveerd worden! Eet smakelijk!

Geef een antwoord