Rode bieten stamppot

Het sneeuwt en vriest in Nederland! Met dit weer is er niks lekkerder dan een ouderwetste stamppot eten in de warmte van het huis. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten stamppot die gemaakt kunnen worden. Deze week lichten wij een rode bieten stamppot met spekjes en appel uit! Benieuwd naar dit heerlijke recept? Lees dan vlug door!

Ingrediënten (4 personen):

Bereiden van de stamppot

  1. Schil als eerst de rode bieten en de aardappels. Kook ze vervolgend in 20 minuten gaar.
  2. In de tussentijd kunt u de helft van de boter verhitten in een koekenpan. Bak hier in de spekjes en voeg vervolgens te ui toe en bak deze ongeveer 4 minuten mee.
  3. Snijd vervolgens de ongeschilde appel in stukjes en meng door de spek en ui.
  4. Giet als laatste de aardappels en bieten af en bewaar een beetje kookvocht. Stamp vervolgens de aardappelen en bieten met het overige gedeelte van de boter en het restje kookvocht.
  5. Serveer de stamppot met de ui, spekjes en appel.

Mocht u het lekker vinden kunt u er ook altijd nog een beetje jus bij maken en over de stamppot heen gieten.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie