Blog

Aardappelen bakken

Apr 25, 2022

Aardappelen bakken

Aardappelen bakken kan nogal een precisiewerk zijn. Stelt u zich eens voor hoe de aardappel met de beste smaak eruit ziet. Ongetwijfeld denkt u al snel aan een mooie, ronde, goudbruine en glimmende aardappel. Over het algemeen verdelen we gebakken aardappelen onder in twee opties: kruimige en vastkokende aardappelen. Het voornaamste verschil tussen deze twee soorten is de snelheid waarmee een aardappel uit elkaar valt. De kruimige aardappel valt dan wel sneller uit elkaar, maar is ook eerder krokant en bruin van kleur. Bent u fan van meer krokante opgebakken aardappelen? Adviseren we u om een kruimige aardappel te gebruiken.

Bij het bakken van een aardappel moet er vervolgens nog met enkele dingen rekening gehouden worden. Een geschikte pan is van groot belang, aangezien aardappelen genoeg ruimte moeten hebben. Wanneer deze half op elkaar liggen tijdens het bakken, dan zullen ze minder snel bruin worden en bestaat het gevaar dat het in een slappe hap verandert. Verder zijn er verschillende opties om de aardappelen in te bakken. Het meeste voor de hand liggen het bakken met boter of olie. Olie is over het algemeen een meer gezonde variant, maar boter geeft meer smaak aan de aardappel. Het komt er uiteindelijk op neer om te kiezen wat uw persoonlijke voorkeuren zijn bij het bakken van een aardappel en op basis daarvan aan de slag te gaan.