Gebakken aardappelen

gebakken aardappelen

Gebakken aardappelen

Benieuwd naar een recept voor gebakken aardappelen? In dit artikel leest u een recept om aardappelen te bakken.

Zelf eet ik ongeveer per week vier keer aardappelen. Meestal zijn dit gekookte aardappelen en vaak blijft er toch een beetje over. Weggooien is natuurlijk zonde, deze gekookte aardappelen kunt u prima bewaren om de volgende dag op te bakken. Maar direct gebakken aardappelen eten kan natuurlijk ook. Eerder schreef ik al over aardappelen uit de oven, maar in dit recept ga ik in hoe u gemakkelijk aardappelen kunt bakken. Een recept wat erg snel uit te voeren is en weinig moeite kost.

Hoe gebakken aardappelen bereiden?

1. Schil de aardappelen en kook deze ongeveer tien minuten met wat zout.

2. Giet na tien minuten de aardappelen af, laat ze een paar minuten uitdampen en snijdt vervolgens de aardappelen in dunne plakjes.

3. Pak een koekenpan en doe hier ongeveer 100 gram boter in, maar ook een scheut olijfolie.

4. Bak de aardappelen nu ongeveer tien minuten in de koekenpan.

Zorg dat de aardappelen mooi goudgeel gebakken worden. Blijft er de gedurende tien minuten bij staan en keer de aardappelen regelmatig om. Kookt u met kruimige aardappelen dan raad ik aan om gebruik te maken van een spatel. Als u vastkokende aardappelen bakt, dan kunt u ook de koekenpan op tillen, van u af duwen en weer naar u toe halen om zo de aardappelen te keren. Ook bij vastkokende aardappelen kan het nog steeds handig zijn om een spatel te gebruiken. Bloemige aardappelen vallen wat sneller uit elkaar dan vastkokende aardappelen, daarom lukt het niet altijd om de gebakken aardappelen met de hand om te keren.

5. Voeg de laatste vijf minuten ingrediƫnten toe die u lekker vindt om toe te voegen. Erg lekker om bijvoorbeeld toe te voegen zijn ingrediƫnten als tijm, rozemarijn, rode ui, champignons of nog wat peper en zout.

6. Geniet van uw gebakken aardappelen!

Welke aardappelen gebruiken?

Om gebakken aardappelen te maken kunt u iedere aardappel eigenlijk wel gebruiken. Ik raad u aan om een aardappelras te gebruiken dat u het lekkerst vindt. U kunt ook overwegen of u het prettiger vindt om vastkokende aardappelen of kruimige aardappelen te bakken. Dit is een kwestie van uitproberen.

Geef een reactie