Andijviestamppot is een heerlijk gerecht dat u zowel in de zomer als in de winter op tafel kunt zetten. Andijvie stamppot is namelijk ook heerlijk verfrissend als de dagen warmer zijn. Zeker als u gebruik maakt van verse rauwe andijvie. Naast lekker knapperig en vol van smaak, is deze groente ook nog eens erg gezond. Van nature bevat andijvie veel vitamine A, wat een positieve invloed heeft op uw immuunsysteem. Stamppot rauwe andijvie maakt u eenvoudig zelf. Serveer dit lekkere gerecht met spekjes, speklappen of een oer-Hollandse gehaktbal. Als u een andijvie recept helemaal compleet wilt maken, mag tafelzuur niet ontbreken.
Stamppot rauwe andijvie zelf maken
Een recept maken voor stamppot rauwe andijvie neemt niet veel tijd in beslag. Natuurlijk moet u er wel voor zorgen dat u de juiste aardappels gebruikt voor de stamppot. Aardappelshop adviseert u om kruimige aardappelen te gebruiken, zoals Doré of Bintje. Ook Eigenheimers doen het prima in de andijviestamppot. Kook de aardappels goed gaar en stamp ze daarna tot een luchtige puree. De rauwe andijvie snijdt u in dunne reepjes, zodat u ze eenvoudig door de aardappels mengt.
Natuurlijk er ook andijvie stamppot recepten die nét even wat anders zijn. Zo smaakt dit zomer- en wintergerecht namelijk ook heerlijk met bijvoorbeeld kaas of een schepje grove mosterd. Op deze manier blijft u eindeloos combineren en variëren met aardappelen en rauwe andijvie. Daarbij zijn rauwe andijviestamppot recepten niet moeilijk om te maken en vergen ze niet veel van uw kostbare tijd. Als u het helemaal makkelijk wilt maken voor uzelf, neem dan voorgesneden andijvie. Deze voegt u rechtstreeks toe aan de gestampte aardappelen.
Andijvie recept met gestampte aardappels en spek
Rauwe andijvie stamppot kunt u ook op klassieke wijze bereiden, aan de hand van een traditioneel recept. Daarmee serveert u de stamppot met uitgebakken spekblokjes en een gehaktbal. Om de andijviestamppot wat smeuïger te maken, kunt u wat van het overgebleven spekvet toevoegen aan de puree. Hoe u uw stamppot recept met rauwe andijvie ook maakt, u bent altijd zeker van een lekkere en gezonde maaltijd.