Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Stamppot Aardappelen

Vrijwel iedere Nederlander groeit op met een paar borden aardappelen per week. Veelgemaakte recepten met aardappelen zijn de welbekende stampotten, waarbij groenten worden geprakt in combinatie met aardappelen. Er zijn vele varianten mogelijk, zoals hutspot, stamppot rauwe andijvie en stamppot boerenkool. Een dergelijke stamppot maak je niet zomaar, daar heb je de juiste producten voor nodig.

De perfecte stamppot aardappel

Om een lekkere stamppot klaar te maken heb je naast de juiste groenten ook de juiste soort aardappel nodig. Aardappelrassen hebben verschillende structuren, variërend van vastkokend tot kruimig. Een vastkokende aardappel blijft na het koken nog steeds hard en valt niet zomaar uit elkaar. Met kruimige aardappelen is het tegenovergestelde van toepassing, want zodra deze is gekookt valt deze met een zucht uit elkaar. Er zijn ook aardappelen die hierin de gulden middenweg bewandelen en een beetje van beide hebben.

Welke aardappel je dan precies het beste voor een stamppot kunt gebruiken? Dan hebben we het over een meer kruimige aardappel. Goede aardappelrassen voor een overheerlijke stamppot zijn bij Aardappelsohop de frieslander, doré, eigenheimer en bintje aardappel. Dit zijn de meer kruimige aardappelen die wij aanbieden in ons assortiment en maken het creëren van de perfecte stamppot het meest eenvoudig.

Stamppot ideeën

Bent u op zoek naar enige inspiratie voor het maken van een heerlijke stamppot? Speciaal voor u hebben wij al enkele recepten voor u klaargezet op onze website. Het is aan u enkel de taak om dit recept te volgen en de bijbehorende groenten lokaal te kopen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een spitskool stamppot, een goude oude boerenkool of toch liever een zuurkool stamppot?

De stamppot aardappelen koopt u bij Aardappelshop in verschillende oplages. Deze variëren van 2,5KG tot 15KG per jute zak. Wij leveren aardappelen per jute zak, zodat deze ook tijdens transport blijven ademen en langer te bewaren zijn. Kijk per aardappelsoort hoe lang en waar u deze het beste bewaard.