Roseval

Roseval aardappelen zijn heerlijke culinaire aardappelen. Het ras staat bekend doordat het vaak in restaurants gebruikt wordt en ook vaak met schil gegeten wordt. Een veel voorkomend recept is aardappel met vis, vaak worden deze aardappelen in de oven gedaan en wordt hier rozemarijn aan toegevoegd. Deze roodkleurige aardappel is een vastkokende aardappel. De aardappel valt na het koken dan ook niet uit elkaar.

Teelt van Roseval aardappelen

Deze aardappelen worden geteeld op klei grond in de Betuwe.

Dé aardappel voor gerechten

Roseval is een aardappel die voor veel gerechten te gebruiken is. In het aardappelkookboek Power to the Pieper staan daarom ook veel gerechten met deze aardappel. De aardappel is prima te eten met de schil. Dit komt erg vaak voor. Het is van belang dat u de aardappel erg goed schoonmaakt als u deze gaat eten met schil.

Gebruik van deze culinaire aardappel

Dit is een erg veelzijdige aardappel. De aardappel kunt u namelijk voor veel verschillende doeleinden gebruiken. U kunt de aardappel gebruiken om te koken, frituren, poffen, grillen of voor salades. Kortom: het is altijd genieten met Roseval aardappelen.

Met schil zijn deze aardappelen een rode aardappel. Van binnen is de aardappel ook een beetje rood. Deze aardappelen beschikken namelijk over rode aderen, die aan de binnenkant ook zichtbaar zijn. Op een van de productfoto’s ziet u hier meer van. Wilt u weten hoe u deze aardappelen het beste kunt bewaren? Lees dan ons blog artikel over aardappelen bewaren. Hier geven we u tips!

Aardappelrecepten van Aardappelshop

Op de pagina aardappelrecepten vindt u veel verschillende aardappelrecepten. Neem hier eens een kijkje en probeer thuis wat uit!

Verschillende hoeveelheden kilo’s

Bij Aardappelshop kunt u kiezen hoeveel kilo u wilt bestellen. U kunt kiezen uit 2.5 KG, 5 KG, 10 KG, 15 KG en 20 KG.