Roseval

Rosevalaardappelen zijn heerlijke culinaire aardappelen. Het ras staat bekend om zijn populariteit in restaurants en wordt vaak met de schil gegeten. Een veelvoorkomend recept is aardappel met vis, vaak worden de aardappelen daarbij met wat rozemarijn in de oven bereid. Deze roodkleurige aardappel is een vastkokende aardappel. Hij valt na het koken dan ook niet uit elkaar.

Teelt van rosevalaardappelen

Deze aardappelen worden geteeld op kleigrond in de Betuwe.

Dé aardappel voor allerlei gerechten

Roseval is een aardappel die voor veel gerechten te gebruiken is. In het aardappelkookboek Power to the Pieper staan dan ook veel gerechten met deze aardappel. De aardappel is prima te eten met de schil. Als u dat doet, zorg dan dat u de aardappel vooraf goed schoonmaakt.

Gebruik van deze culinaire aardappel

Roseval is een veelzijdige aardappel. De aardappel kunt u namelijk voor veel verschillende doeleinden gebruiken. U kunt hem  koken, frituren, poffen, grillen of verwerken in een salade. Kortom, het is altijd genieten met rosevalaardappelen.

Met schil is het een rode aardappel. Vanbinnen is de aardappel ook een beetje rood. Deze aardappelen beschikken namelijk over rode aderen, die aan de binnenkant ook zichtbaar zijn. Op de productfoto’s kunt u dit goed zien. Wilt u weten hoe u deze aardappelen het beste kunt bewaren? Lees dan ons blogartikel over aardappelen bewaren voor tips!

Aardappelrecepten van Aardappelshop

Op de pagina aardappelrecepten vindt u veel verschillende aardappelrecepten. Neem een kijkje en probeer wat gerechten uit!

Hoeveel kilo wilt u?

Bij Aardappelshop kunt u kiezen hoeveel kilo roseval u wilt bestellen. U kunt kiezen uit 2.5KG, 5KG, 10KG, 15KG of 20KG.