bloemige aardappelen

Bloemige aardappelen zijn eigenlijk hetzelfde als kruimige aardappelen. De aardappelen zijn qua smaak wat kruimig en vallen tijdens het koken iets uiteen. Bloemig is natuurlijk een erg ruim begrip, daarom maken we onderscheid tussen bloemige- en extra bloemige aardappelen.

Extra bloemige aardappels vallen meer uiteen dan bloemige aardappelen. Doordat deze aardappelen gemakkelijk uiteen vallen worden ze veel gebruikt voor stamppot en puree. Uiteraard zijn de aardappelen ook geschikt om te koken. Het komt ook voor dat extra bloemige aardappelen gebruikt worden voor soufflé of soep.

Zelf het verschil meten tussen kruimige aardappelen en vastkokende aardappelen?

Het is erg gemakkelijk om zelf het verschil te meten tussen kruimige en vastkokende aardappelen. Leg de aardappel in een emmer water, met hier in 100 gram zout per liter water. Een bloemige aardappel zinkt en een vastkokende aardappel blijft drijven. Het is natuurlijk lastig om iedere aardappel zelf te gaan meten, daarom ziet u hier onder welke aardappelrassen kruimig zijn en welke extra kruimig zijn.

Welke rassen zijn bloemige aardappelen?

Van de aardappelrassen die Aardappelshop in het assortiment heeft zijn de meeste rassen kruimige aardappelen. Bintje, frieslander, première en santé zijn bloemige aardappelen. Extra kruimige aardappelrassen zijn doré, eigenheimer en ottena.

Sommige aardappelrassen zijn bloemig, maar toch eigenlijk ook een beetje vastkokend. Bijvoorbeeld frieslander. Zoals u ziet zijn er veel verschillende kruimige aardappelen beschikbaar. Heeft u meer vragen over aardappelen, neem dan gerust contact met ons op.

bloemige aardappelen

Bintje

Bintje

5.9513.95

Frieslander

Frieslander

4.9513.95

Première

Première

4.9513.95
Uitverkocht

Santé

Santé Groot

6.5015.95

extra bloemige aardappelen

Doré

Doré

4.9513.95
Uitverkocht

Eigenheimer

Eigenheimer

5.9514.95
Uitverkocht

Ottena

Ottena

4.9511.95
6.5015.95