Krieltjes

Krieltjes

Krielaardappelen zijn jonge en daarom nog kleine aardappelen. De Hollandse kriel die u bij Aardappelshop koopt zijn gemiddeld tussen 23mm en 30mm van formaat. Aardappelen tussen 30mm en 40mm noemen we drielingen. Het is mogelijk om Hollandse kriel te bereiden, zowel met als zonder schil. Wanneer vroege aardappelen net zijn geoogst en de schil is nog erg dun, is het ook mogelijk om deze te schrappen. Dit gaat het makkelijkst met een aardappelschrapmachine.

Op dit moment biedt Aardappelshop vijf soorten krieltjes aan: bildtstar-, nicola-, première-, frieslander en doré-kriel. Die van bildtstar is een stuk bloemiger dan de nicolakriel, maar nog steeds redelijk vastkokend. Nicola is een op en top vastkokende aardappel, waardoor de kleinere variant van dit ras erg stevig is. Wij raden aan om uw keuze te maken op basis van het recept dat u gaat bereiden.

Krielaardappelen uit de oven

Kriel uit de oven is ontzettend lekker. Met een bijgerecht als krielaardappelen maakt u vrijwel iedereen blij, van jong tot oud. U heeft genoeg aan deze heerlijke aardappel met enkele kruiden erop. Wilt u dit graag eens proberen? Probeert u dan vooral eens ons overheerlijke recept van krieltjes uit de oven.

Beschikt u thuis niet over een oven, maar wel over een airfryer? Dan bereidt u eenvoudig de krieltjes in de airfryer op dezelfde manier.

Welke groenten bij gebakken krieltjes?

Zoals gezegd zijn krieltjes uit de oven met enkele kruiden erop overheerlijk. Uiteraard is het ook ontzettend lekker om verse groenten bij uw kleine pieper te bereiden. Daarin zijn zeer veel mogelijkheden beschikbaar, maar deze aardappel doet het uitermate goed in combinatie met groene groenten. Denk daarbij aan een pesto, sperziebonen en asperges. Met deze combinatie op tafel maakt u het iedereen lastig om geen tweede keer op te scheppen. Hollandse kriel koopt u uiteraard ook bij Aardappelshop.