Recepten

Rode bieten salade met aardappel

Apr 11, 2022

Rode bieten salade met aardappel

Hoe warmer het buiten is, des te meer bent u toe aan een verfrissend tussendoortje. Veel water drinken is belangrijk, maar ook de maag verdient voldoende opvulling. Een veel gegeten groente in Nederland is de rode biet, waarvan u ook heerlijke salades maakt. Naast onze aardappelen door de rode bieten te prakken, doen ze het ook goed samen in een salade. We leggen u graag uit hoe u zelf een overheerlijke rode bieten salade met aardappel op tafel zet.

Benodigdheden

  • Halve kilo aardappelen (vastkokend)
  • Twee rode bieten
  • 100 gram walnoten
  • 200 gram geitenkaas
  • Een mango
  • Rucola
  • Een rode ui
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Azijn

Zo maakt u rode bieten salade met aardappel

Zo, nu hebt u alle benodigdheden bij elkaar verzameld. Zet allereerst twee pannen water op het vuur tot deze koken. In de ene pan kookt u de twee rode bieten gaar, waar u in de andere de halve kilo aardappelen kookt. Ontvel de rode bieten eerst en schil de aardappelen. Beiden zijn in ongeveer 20 minuten gaargekookt, wat bijzonder mooi uitkomt!

Terwijl uw twee pannen op het vuur staan te pruttelen, kunt u de rest van de voorbereidingen treffen. Snipper de rode ui en snijdt de geitenkaas in kleine blokjes. Indien u verse rucola gebruikt, was deze eerst af onder de koude kraan. Ook is het verstandig om de walnoten te breken en de walnoten eventueel in kleine stukjes te hakken. Voor een betere bite houdt u de walnoten intact. Variatietip: voeg stukjes mango toe om een zoetje aan het geheel toe te voegen. Dit vinden wij in ieder geval erg lekker!

Pak vervolgens een kommetje en maak een dressing van azijn, olijfolie met peper en zout. In een grotere slakom voegt u vervolgens de aardappelen samen met de rode bieten, gesnipperde ui, rucola, walnoten en geitenkaas. Giet vervolgens de dressing van azijn, olijfolie met peper en zout over deze samenstelling heen en meng alles goed door elkaar. Laat de rode bieten salade met aardappel eventueel een uurtje koelen in de koelkast, maar als u echt niet kunt wachten is het mogelijk om direct al te eten.