Hebt u al eens roti gehad? Dit is een platbrood, oorspronkelijk afkomstig uit de Indische contreien. Het is mogelijk om oneindig te combineren met roti, net zoals wij onze boterhammen voorzien van talloze soorten beleg. Roti combineert u heerlijk met talloze groenten, maar ook met een (zoete) aardappel. Vandaag vertellen we u hoe u zelf thuis roti klaarmaakt in combinatie met zoete aardappel.
Benodigdheden (per persoon)
- 300 Gram zoete aardappelen
- Teentje knoflook
- Ui
- Twee roti vellen
- Rode peper
- 100 Ml water
- Gekookt ei
- 200 gram kipfilet (blokjes)
- Maggi blokje
- Kikker- of doperwten
Kikker- of doperwten
Schil de zoete aardappelen en maak er kleine blokjes van. Snipper vervolgens de ui, snijdt de peper en pers het teentje knoflook. Zet een pannetje met kokend water op het vuur en voeg daar een maggi blokje aan toe om een bouillon te creëren. Zet daarnaast een wokpan op het vuur met een scheutje olie. Fruit daarin de gesnipperde uitjes en het teentje knoflook. Voeg ook de peper toe. Als dit enkele minuten heeft doorgekookt, voegt u de kipfilet blokjes toe. Zodra de kip bruin begint te kleuren, voegt u de zoete aardappels toe aan het geheel met de 100 ml water. Dit laat u gedurende een halfuur op het vuur pruttelen.
Verwarm intussen de roti vellen volgens de verpakking. Zet daarnaast nog een pannetje water op het vuur. Kook daarin de eieren hard, waarna u ze afblust en in stukjes snijdt. Daarvoor gebruikt u een mes of simpelweg een eiersnijder. Vergeet tussendoor niet een keer het mengsel met zoete aardappel, ui, peper, knoflook en kip regelmatig door te roeren. Voeg de laatste 10 minuten de kikker- of doperwten toe. Zodra dit mengsel volledig gaar is na een halfuur, haalt u deze van het vuur. Leg de roti vellen op een bord en schep deze vol met het kip en zoete aardappelmengsel. Bij voorkeur legt u het mengsel naast de vellen, om zelf stukjes af te scheuren en te scheppen.