Ook zin in stamppot met een twist? Deze spinazie stamppot is heerlijk om te eten tijdens kouder en ongezelliger weer. Perfect voor tijdens de wintermaanden dus. Erg gezond én makkelijk om te koken. We gebruiken voor dit recept verse spinazie en kruimige aardappelen. Het fijne aan stamppot is dat je veel variatie kunt aanbrengen. Geen zin in spinazie? Kies dan voor prei, spruitjes, boerenkool en nog vele andere soorten. Veel van deze recepten vind je ook op onze website!
Ingrediënten
- 600 gram kruimige aardappelen
- 150 gram spinazie
- half kopje warme melk
- 1 lepel boter
- 1 lepel crème fraiche
- nootmuskaat, zout en peper
Bereiding van de spinazie stamppot
- Begin met het koken van de groentes. Schil en snij de aardappelen in stukken. Kook deze in water met wat zout.
- Gooi 5 minuten voordat de aardappelen gaar zijn de spinazie erbij. Kook totdat beide groentes zacht zijn. Giet daarna deze groentes goed af.
- Pureer de aardappels en de spinazie, voeg er ondertussen de melk en boter erbij. Hou je meer van een smeuïge stamppot? Doe er dan wat meer melk bij.
- Breng op smaak met de crème fraiche, nootmuskaat, zout en wat peper.
Welke aardappelen gebruik ik het beste?
Voor elke stamppot gebruiken wij kruimige aardappelen. Deze zijn sneller gaar en hiermee kan je een zachtere en smeuïge stamppot maken. We hebben speciaal op onze website enkele soorten geselecteerd die perfect zijn voor een spinazie stamppot. Denk aan de Frieslander, de Bildtstar maar ook de Doré of het Bintje.
Gezondheidsvoordelen van spinazie stamppot
Spinazie is een grote bron van belangrijke vitamines: vitamine A, B11 en K. Vitamine A is erg goed voor jouw huid, ogen en ijzermetabolisme. B11 helpt bij de opbouw van eiwitten in je lichaam en helpt bij het verminderen van oververmoeidheid. Vitamine K heeft een rol in je bloedstollingsproces, maar ook voor het houden van sterke botten.