Recepten

Zoete aardappel patatjes uit de airfryer

Apr 10, 2022

Zoete aardappel patatjes uit de airfryer

In vrijwel ieder huishouden vindt u wel een airfryer terug. Of het nu gaat om de bewoners in een studentenhuis of een vierkoppig gezin, iedereen krijgt standaard een glimlach als er wordt voorgesteld om een lekkere snack op te warmen in dit bakbeest. Het mooie van de airfryer is dat u er vrijwel alles in kunt doen, waaronder overheerlijke zelfgemaakte airfryer patatjes. Een gezonde en lekkere snack hoeft namelijk niet altijd ver weg te zijn en al helemaal niet als u zoete aardappelen in huis hebt.

Benodigdheden

  • Chilipoeder
  • Paprikapoeder
  • 1 Zoete aardappel (per persoon)
  • Airfryer

Hoe krijgt u zoete aardappel patatjes uit de airfryer?

Allereerst verwarmt u de airfryer voor. Zo stelt u de aardappelen direct bloot aan een constante, warme temperatuur. Dit doet u op 180 graden. Vervolgens legt u de zoete aardappelen op een snijplank en schilt u met een mes of aardappelschiller de zoete aardappelen. Oneffenheden haalt u ook direct weg, zodat u straks mooi egale patatjes hebt.

Na het verwijderen van de schil snijd u de zoete aardappelen in schijfjes. Smaken verschillen natuurlijk, maar wij houden van knapperige patatjes. Hoe dunner u de schijfjes op voorhand snijdt, des te knapperiger deze uit de airfryer komen. Deze schijfjes legt u vervolgens op de rug, waarna u er dunne repen van snijdt. Deze repen legt u in een schaal of kom om te kruiden, voordat ze in de airfryer gaan.

Strooi op gevoel wat chili- en paprikapoeder over de patatjes in de kom. Houd er rekening mee dat chilipoeder pittig kan zijn. Geen liefhebber van pittig eten? Gebruik minder chilipoeder of houd het enkel bij paprikapoeder. Schud de kom een paar keer heen en weer, zodat de kruiden zich evenredig verspreiden over alle patatjes.

Intussen is de airfryer perfect voorverwarmd en legt u de gekruide patatjes in de bak. Afhankelijk van hoe dun u de patatjes hebt gesneden, bakt u ze ongeveer in 15 tot 20 minuten. Schudt de patatjes om de vijf minuten een keer door en houdt de kleur in de gaten. Tussendoor een zoet patatje proeven is natuurlijk het beste juryoordeel! Eet smakelijk.