Recepten

Roseval uit de oven

Apr 09, 2022

Roseval uit de oven

Rovesval aardappelen uit de oven zijn erg lekker. Met de juiste ingrediënten heeft u binnen 40 minuten een heerlijk gerecht op tafel staan. Roseval is een vastkokende aardappel met een bijzondere smaak. Wij adviseren u om deze niet te schillen, maar enkel te wassen en in partjes te snijden.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kilo roseval-aardappelen
  • 2 rode uien
  • rozemarijn
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 5 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 teentjes knoflook

Roseval uit de oven bereiden

Dit gerecht is makkelijk te bereiden en kost weinig tijd. Volg deze stappen en uw aardappelgerecht is zo klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zorg dat u voldoende aardappelen heeft (1 kilo voor 4 personen) en was ze. U hoeft de aardappelen niet te schillen.
  3. Snij de aardappelen in stukken of partjes en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
  4. Strooi wat rozemarijn over de aardappelen.
  5. Sprenkel vervolgens de olijfolie en balsamicoazijn over de aardappelen
  6. Snij twee rode uien fijn en voeg deze toe.
  7. Voeg de knoflook toe.
  8. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Bak de Roseval aardappelen 30-35 minuten in de oven.
  10. Eet smakelijk!