Gezonde ovenschotel met zoete aardappel

gezonde ovenschotel met zoete aardappel

Als we elke dag nou eens gezond én lekker kunnen eten, dan zou het toch een ideale wereld zijn? Wat nou als we u zeggen dat dit allang mogelijk is. Er zijn talloze varianten mogelijk in de keuken om gezonde, verse producten te gebruiken die niet alleen goed zijn voor je, maar ook voor een glimlach op uw gezicht zorgen. Daarvoor is het ook mogelijk om eindeloos te variëren met aardappelen. Vandaag behandelen we een gezonde ovenschotel met zoete aardappel.

Benodigdheden gezonde ovenschotel met zoete aardappel (2 pers.)

  • Twee zoete aardappelen
  • 200 Gram sperziebonen
  • Rode ui
  • Drie tenen knoflook
  • Bakje cherrytomaten
  • Sesamzaadjes
  • Theelepel cayennepeper
  • Theelepel kerriepoeder
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Kookroom

Aan het werk

Zorg er als allereerste voor dat u alvast de oven voorverwarmt op 200 graden. Zo hoeft u daar straks niet op te wachten. In de tussentijd schilt u de zoete aardappelen en snijdt u deze in forse plakken. Kook deze vervolgens in een pan kokend water voor ongeveer vijf á zes minuten. Ontdoe daarna de sperziebonen van de toppen en kook ook deze in ongeveer vijf minuten gaar.

Terwijl uw kookpannen aanstaan is het tijd om de rode ui te schillen en te snipperen. Doe hetzelfde met de drie knoflooktenen of gebruik een knoflookpers. Warm een koekenpan op en fruit de rode ui aan met een beetje olijfolie. Voeg daarna de knoflook, cayennepeper en kerriepoeder toe. Zeef de sperziebonen en voeg deze toe aan het geheel, hussel door elkaar en laat dit enkele minuten op elkaar intrekken.

Snijd de cherrytomaten doormidden en doe deze in een schaal. Voeg hier de gekookte zoete aardappelschijven aan toe met de gekruide sperziebonen uit de koekenpan. Hussel alles goed door elkaar en voeg kookroom toe, aangelengd met een snufje peper en zout. Plaats de schaal daarna voor zo’n 20 minuten in de oven.

Terwijl de schaal in de oven stad, spoelt u de koekenpan alvast af. Zet deze vervolgens weer droog op relatief hoog vuur en leg hier een handvol sesamzaadjes op. Schudt deze heen en weer en wacht tot ze goudbruin zijn. Haal deze vervolgens van het vuur. Zodra de gezonde ovenschotel met zoete aardappel klaar is haalt u deze uit de oven en besprenkelt u deze met de sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Geef een reactie