Qua aardappelen zijn er nog meer soorten dan u in eerste instantie zou denken. Aan de ene kant zijn er aardappelen van allerlei verschillen rassen, maar er wordt ook onderscheid gemaakt tussen aardappelsoorten. In principe zijn er 6 categorieΓ«n van aardappelsoorten, namelijk:

  • Vastkokende aardappelen: De aardappelsoort vastkokend staat voor aardappelen die na het koken gewoon stevig en compact blijven. Met andere woorden, vastkokende aardappelen zijn goed geschikt om aan de kook te brengen.
  • Kruimige aardappelen: Kruimige aardappelen vallen in tegenstelling tot vastkokende aardappelen wel makkelijk uit elkaar bij het koken. Deze aardappelsoort is daarmee meer geschikt om bijvoorbeeld aardappelpuree mee te maken.
  • Friet aardappelen: Zoals de naam al zegt is deze soort perfect voor het maken van friet. Binnen deze aardappelsoort zijn er verschillende rassen die u hiervoor kunt gebruiken.
  • Krieltjes: Krieltjes zijn hele kleine aardappelen. Een bekende bereidingswijze is om bij krieltjes de schil er gewoon omheen te laten.
  • Bloemige aardappelen: Bloemige aardappelen zijn sterk vergelijkbaar met kruimige aardappelen. Ook deze aardappelsoort valt tijdens het koken snel uiteen.
  • Stamppot aardappelen: Ook stamppotaardappelen spreken als soort aardig voor zich. Deze aardappelsoort is ideaal voor het maken van een goede stamppot. Het grootste gedeelte van deze aardappelen bestaat uit de kruimige versie.

Bent u dus op zoek naar een specifieke soort aardappel? Dan is de kans groot dat u deze bij Aardappelshop.nl terugvindt. Door het grote aanbod aan verschillende soorten en de bijbehorende rassen bieden wij voor iedere gelegenheid de juiste aardappel aan. Of u nu van plan bent om een stamppot te maken of om juist friet te bereiden, de juiste aardappel is hiervoor aanwezig. Let er wel op dat u voor de specifieke bereidingswijze de juiste aardappel kiest.