Aardappelen wel of niet schillen?

Aardappelen schillen, schillen aardappelen,

Aardappelen wel of niet schillen?

In Nederland kennen we de gewoonte om aardappelen te schillen. Nieuwe aardappelen worden vaak geschrabd en deels gegeten met de schil. Bij vroege aardappelen is de schil heel dun, latere aardappelen hebben een dikkere schil. Net als vroege aardappelen die later gerooid worden. Doordat er vaak wat klei aan de aardappelen blijft hangen kiezen veel mensen ervoor om de aardappelen te schillen.

Supermarkt vs. boer

Aardappelen die te koop zijn in de supermarkt zijn vaak al gewassen. Hierdoor zit er geen of nauwelijks klei meer aan. Omwille van de kwaliteit kiezen wij er voor om de aardappelen niet te wassen. Het is voor ons belangrijk dat u aardappelen van hoge kwaliteit ontvangt, direct afkomstig van de boer.

Voedingswaarde

Het is ook belangrijk om na te denken over de voedingswaarde van de aardappelen. In de schil van de aardappel zitten namelijk veel vezels. Als u de aardappel met schil eet vergroot dit dus uw inname van voedingsvezels. De schil zorgt er ook voor dat tijdens het koken de in water oplosbare vitamines niet verdwijnen, maar in de knol blijven.



Kiest u ervoor om de aardappelen met schil te eten, zorg dan dat u de aardappelen goed wast. Een goede aardappel om met schil te eten is de nicola. Deze aardappel heeft namelijk een gladde schil en een mooie lange ovale vorm.

Gerechten zonder schil

Niet alle gerechten kunnen met schil worden bereid. In het recept staat meestal vermeld of de aardappel wel of niet geschild moet worden. Mocht u toch nog twijfelen, neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.

Aardappelshop wenst u een smaakvolle aardappelmaaltijd toe!

Geef een reactie