Frittata spinazie

Frittata spinazie

Een gerecht dat u zowel als ontbijt, lunch als diner kunt eten is een frittata spinazie. Al eerder legden we u een basisrecept uit voor een frittata. Van origine komt dit recept over uit Italiƫ, maar dit opgebakken recept eten we in Nederland toch ook maar al te graag. Na het eten van deze frittata met spinazie gaat u met een goedgevulde buik verder met uw werkzaamheden.

Benodigdheden frittata spinazie

  • Ui
  • 400 Gram vastkokende aardappelen
  • Vijf eieren
  • 300 Gram artisjok
  • 75 Gram geitenkaas
  • Theelepel chilipoeder
  • Zak verse spinazie
  • Scheutje olijfolie
  • Quiche- of taartvorm of
  • Ovenschaal

Aan de slag!

Voor een frittata spinazie verwarmt u allereerst de oven alvast voor op 200 graden. Pel de ui en snipper deze in blokjes. Pak vervolgens een wokpan en warme en scheutje olijfolie op. Fruit het uitje in de de pan voeg de spinazie eraan toe. Snijdt de harten uit de artisjokken en snijdt deze in vieren.

Zet een pan met water op het vuur, schil de aardappelen en kook deze gaar. Snijdt de gekookte aardappelen in schijfjes en voeg samen met de artisjokharten in een ovenschaal. Vet de schaal wel eerst in. Schep de gefruite uitjes met de spinazie eroverheen. Breng op smaak met peper en zout.

Breek de vijf eieren en klop deze los met een garde. Voeg nog wat peper, zout en de chilipoeder hieraan toe, en schenk dit ook in de ovenschaal. Pak de geitenkaas en verkruimel dit over de ovenschaal. Sprenkel nog een scheutje olijfolie over het geheel.

Plaats de ovenschaal in de oven. Verhit de frittata spinazie voor ongeveer een halfuur en wacht tot deze goudbruin is. Controleer intussen zelf regelmatig de inhoud van de oven, want niemand zit op een aangebrand recept te wachten.

Haal de frittata spinazie uit de oven en laat deze ongeveer tien minuten afkoelen op het aanrecht. Zo verbrand niemand zijn of haar gehemelte.

Geef een reactie